Banner 980x90

Nespēj izlemt, kur Alojā novietot Kārļa Zāles pieminekli

Valmiera, 27.okt., LETA. Atliekot jautājumu par Kārļa Zāles pieminekļa novietošanu, ieilgst process par skulptūras pārvietošanu no Grobiņas novada Medzes uz Aloju.

Pēdējais domes lēmums vēsta, ka pieminekli varētu novietot pie luterāņu baznīcas Dārza un Baznīcas ielu krustojumā, par ko bija nobalsots publiskā balsojumā, bet šodien deputāti sprieda par to, vai atgūto pieminekli tomēr nenovietot Valmieras ielā 4A, ko ierosināja biedrība "Alojas seniori". Novietojuma strīdīguma dēļ lēmuma pieņemšana atlikta.

Šī gada februārī Alojas novada dome no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) saņēma 10 766 eiro, lai atgrieztu tēlnieka Zāles pieminekli Alojā, kas pēc Otrā pasaules kara Grobiņas novada Medzē Sarkanās armijas karavīru brāļu kapos Kapsēdē, kur tas atrodas joprojām.

Grobiņas pašvaldība ir piekritusi objekta pārvietošanai, taču darbu kavē Krievijas vēstniecība, no kuras tiek gaidīta atbilde šajā jautājumā, kā arī Brāļu kapu komiteja, no kuras jāsaņem akcepts tēlnieka skulptūras pārvietošanu un palīdzībai pārrunās ar Krievijas vēstniecību.

Pašvaldībā pastāv bažas, ka pieminekļa pārvietošanas procedūru kļūdainās iesākšanas un ieilgušā procesa dēļ, pastāv risks laicīgi neizlietot ministrijas piešķirtos līdzekļus.

Dome pieminekļa pamatnes un laukuma būvprojekta izstrādei piešķīrusi 600 eiro, taču pašvaldības tēriņi var augt, jo ar objekta pārvietošanu saistās vēl daudzi darbi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)