Banner 980x90

No Alojas domes lēmuma būs atkarīga rīcība cīņā par Staiceles atdalīšanu

No Alojas novada deputātu lēmuma domes sēdē 26.februārī par izglītības reformu īstenošanu novadā būs atkarīga turpmākā staiceliešu rīcība cīņā par Staiceles atdalīšanos no novada, aģentūru LETA informēja Alojas novada domes deputāts Agris Rubenis (Vidzemes partija).

Pēc viņa teiktā, ja dome nolems īstenot reformu, kas paredz vidusskolas klašu slēgšanu Staicelē, staicelieši vērsīsies Saeimā ar lūgumu atkārtoti izskatīt jautājumu par atdalīšanos no Alojas novada. "Ja tiešām tik apzināti tiks iznīcināts labais, kas Staicelē ir, tad citu ceļu neredzam," sacīja deputāts. Ja dome tomēr šādu lēmumu nepieņems, viņš pieļauj, ka jautājums varētu arī norimt.

Pēc Rubeņa teiktā, patlaban domē virzītais plāns paredz "Staiceles vidusskolas likvidēšanu, lai izdzīvotu Alojas vidusskola, kad skolēni pārietu mācīties tur, bet viņi jau neies". "Ja būs jābrauc, tad brauks uz Valmieras ģimnāzijām un tur, kur būs saistošāks piedāvājums," sacīja Rubenis.

Pēc viņa teiktā, Alojas vidusskola patlaban piedāvā vispārizglītojošās programmas, tādēļ piesaista vien vietējos skolēnus, savukārt Staiceles vidusskola īsteno profesionāli orientētā virziena programmu ar specializāciju futbolā, līdz ar to šis novirziens piesaista daudz skolēnu arī no citiem novadiem.

Limbazi24.lv jau vēstīja, ka Alojas novadā patlaban tiek plānota izglītības iestāžu reorganizācija, kas paredzētu atsevišķu izglītības iestāžu slēgšanu, izmaiņas to struktūrā un līdzīgi. Protestējot pret plānoto reorganizāciju, aktualizējusies Staiceles iedzīvotāju vēlme izstāties no novada.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)