Banner 980x90

Novadā veidos jaunu tūrisma taku

Par 7255,4 latiem (ieskaitot PVN) veidos aptuveni septiņus kilometrus garu tūrisma taku Limbaži – Katvari, kas vedīs pa agrākās dzelzceļa līnijas uzbērumu, vēsta laikraksts "Auseklis".

Limbažu novada pašvaldība līdzfinansēs 10% no dabas takas izveidošanai nepieciešamās summas. Kā informē laikraksts "Auseklis", nauda tiks izlietota sliežu gulšņu novākšanai 4,5 kilometru (km) posmā, esošā grantssmilts seguma planēšanai, norāžu un dabisko šķēršļu (lielu akmeņu) uzstādīšanai, lai uz takas nevarētu uzbraukt automašīnas. Darbus veiks SIA "Limbažu ceļi". Posms, kas tiks labiekārtots, savienosies ar uzbēruma daļu, par kuras sakārtošanu jau parūpējušies Katvaru ezera apsaimniekotāji biedrība Katvaru ezers.

Limbažu TIC vadītāja Ilze Millere laikrakstam "Auseklis" atklāja, ka par veco sliežu ceļa izmantošanu novadā domāts jau sen. Bijusi arī ideja izveidot veloceliņu Limbaži – Skultes stacija, taču šī ideja pagaidām atlikta finansiālu apsvērumu dēļ. Millere laikrakstam arī norāda, ka no šīs takas ieguvēji būs gan limbažnieki, kuri ērtāk varēs nokļūt līdz dārziņiem, gan katvarieši, kuriem taka atvieglos nokļūšanu līdz novada centram.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)