Banner 980x90

Pabriks vēlētāju aktivitāti vērtē kā zemu un piesauc nogurumu no demokrātijas

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V) vēlētāju aktivitāti šobrīd vērtē kā zemu un uzskata, ka daudzi Latvijas iedzīvotāji ir noguruši no demokrātijas. Turklāt šajās vēlēšanās jūtams izbraukušo Latvijas iedzīvotāju faktors.

Pašvaldību vēlēšanās līdz šim nobalsojuši 527 620 jeb 35,36% no balsstiesīgajiem Latvijas iedzīvotājiem.

"Tā ir maza un neapmierinoša aktivitāte, taču savā ziņā tā ir sagaidāma aktivitāte. Mans minējums, ka šajās vēlēšanās piedalīsies no 51 līdz 59 procentiem iedzīvotāju. Iespējams, Rīgā varētu būt lielāka aktivitāte nekā vidēji valstī. Daudz nevajadzētu cerēt, jo Latvija daudz neatšķiras no savām kaimiņvalstīm un vispārējās situācijas Eiropā un attīstītajās demokrātijas valstīs. Protams, jāņem vērā arī izbraucēji - tie 200 tūkstoši iedzīvotāju, kas ir ārpus valsts, arī šeit ir redzami kaut kādā ziņā," norādīja ministrs.

Pabriks uzskata, ka ir vairāki iemesli, kāpēc aktivitāte ir maza, - šodien ir labs laiks un cilvēki negrib nodarboties ar politiku, taču tas ir sekundāri. Primārais diemžēl "ir nogurums no demokrātijas", jo cilvēkiem arvien vairāk liekas, ka procesus uzreiz ietekmēt nevar un ka politika ir netīta lieta.

"Cilvēki nesaprot, ka, nepiedaloties vēlēšanās, viņi vēl vairāk paliek tajā problēmā. Lielākā problēma ir tā, ka cilvēki 22 gados nav novērtējuši demokrātijas vērtību un spēku. Varam nogurt no demokrātijas, mīlestības un jebkā cita. Ja tās mums ir pietiekami, tad nogurstam un nesaprotam, cik liela vērtība tā ir. Tā ir visas sabiedrības un arī politiķu vaina, jo viņi nav spējuši pārliecināt sabiedrību. Pie mums šī problēma ir aktuālāka, jo esam jaunāka demokrātija, turklāt mēs esam Eiropas Savienības robežvalsts," norādīja ministrs.

Aizsardzības ministrs arī secina, ka vēlētāji nav sapratuši, ka Rīga ir puse no valsts un lielās politikas sastāvdaļa.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)