Banner 980x90

Pārkāpumus meliorācijas sistēmas ekspluatācijā un uzturēšanā izskatīs tikai konkrētās pašvaldības amatpersonas

Rīga, 12.dec., LETA. Administratīvos pārkāpumus par meliorācijas sistēmas ekspluatācijas un uzturēšanas noteikumu pārkāpšanu turpmāk būs kompetentas izskatīt tikai vienas pārvaldes iestādes amatpersonas - konkrētās pašvaldības amatpersonas, liecina valdības otrdien apstiprinātās izmaiņas Meliorācijas likumā.

ZM norāda, ka līdz šim administratīvā atbildība un sodu piemērošana meliorācijas jomā bija noteikta Administratīvo pārkāpumu kodeksā. Taču Administratīvo sodu sistēmas attīstības koncepcija paredz administratīvo atbildību par prasību un nosacījumu pārkāpšanu paredzēt speciālajā likumā, kurā ir ietvertas attiecīgās prasības. Meliorācijas likumā paredzēts iekļaut administratīvās atbildības nosacījumus un kompetenci sodu piemērošanā meliorācijas jomā un izmaiņas tapušas saskaņā ar Administratīvo sodu sistēmas attīstības koncepciju.

Ministrijā skaidro, ka likumprojektā noteikta arī administratīvā atbildība par meliorācijas sistēmas pielūžņošanu - meliorācijas sistēmai nevajadzīgu lietu novietošanu, piesārņošanu ar vielām, kurām var būt ietekme uz cilvēku veselību vai vidi. Noteikta arī administratīvā atbildība par meliorācijas sistēmu aizaudzēšanu - zāles nenopļaušanu un sistēmu aizaudzēšanu ar krūmiem, kā arī par meliorācijas sistēmu aizsprostošanu - šķēršļu radīšanu, lai kavētu vai pārtrauktu ūdens plūsmu.

Tāpat administratīvā atbildība noteikta par personas iejaukšanos meliorācijas sistēmas darbībā, kas rada kaitējumu vai būtisku meliorācijas sistēmas darbības traucējumu - meliorācijas sistēmas bojāšanu vai iznīcināšanu.

Plānots, ka izmaiņas Meliorācijas likumā stāsies spēkā vienlaikus ar Administratīvo pārkāpumu procesa likumu.

Likumprojektu vēl skatīs Saeimā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)