Banner 980x90

Pašvaldību vēlēšanām Vidzemes novados piešķir līdz 35 000 latu

Vidzemes novados pašvaldību vēlēšanām paredzēto līdzekļu apjoms svārstās no 10 752 līdz pat 35 000 latu, aģentūra LETA noskaidroja, aptaujājot pašvaldības.

Lielākā vēlēšanām atvēlētā summa ir Madonas novadā, kur tām paredzēs tērēt 35 000 latu, taču tā, visticamāk, tomēr būs mazāka par sākotnēji plānoto, pastāstīja Madonas novada domes Finanšu nodaļas vadītāja Biruta Vindele. Plānojot budžetu, bijis noteikts, ka vēlēšanu komisija pirms vēlēšanām strādās desmit dienas, taču tagad šis termiņš ir samazināts uz pusi, līdz ar to samazinātas arī izmaksas par atalgojumu vēlēšanu komisijas locekļiem.

No aptaujātajām pašvaldībām vismazāko summu vēlēšanām plāno tērēt Cēsu novada pašvaldība, kas tām atvēlējusi vien 10 725 latus, aģentūru LETA informēja Cēsu novada domes finansiste Liene Sēkliņa.

Valmieras pilsētas domes vēlēšanām paredzēts atvēlēt 15 000 latu, tomēr vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Ilmārs Eglītis norāda, ka pagaidām vēl nav zināma precīza summa, kas būs nepieciešama vēlēšanām, jo nav zināms galīgais sarakstu skaits, taču Smiltenes novadā 12 iecirkņu darbības nodrošināšanai un pārējiem ar vēlēšanu procesu saistītajiem izdevumiem atvēlēti 16 500 latu.

Amatas novadā pašvaldību vēlēšanas varētu izmaksāt 16 515 latu, Valkas novadā vēlēšanām atvēlētais finansējums ir 12 401 latu, Limbažu novada pašvaldība 2013.gada vēlēšanu norises nodrošināšanai budžetā paredzējusi 14 977 latus.

Gulbenes novada dome pašvaldību vēlēšanām budžetā patlaban paredzējusi 24 000 latu, taču summa, visticamāk, pieaugs, aģentūrai LETA atklāja Gulbenes novada domes finanšu un ekonomikas nodaļas vadītāja Anna Pružinska. Pašlaik vairākos iecirkņos nav vēlēšanu kabīņu, tāpēc, iespējams, nāksies tās iegādāties par papildu līdzekļiem. Ja pašvaldības noteiktajā summā neizdosies iekļauties, finansējums tiks palielināts.

Pilseta24.lv jau vēstīja, ka 28.februārī Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) sēdē tika izsludinātas šī gada jūnijā paredzētās pilsētas domes un novada domes vēlēšanas. Pašvaldību vēlēšanas notiks 119 pašvaldībās - deviņās republikas pilsētās un 110 novados.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)