Banner 980x90

Pēc PK fināla zirgu īpašnieki pārtrauc sadarbību ar Neretnieku

Pēc aprīlī Lasvegasā notikušajām Pasaules kausa izcīņas finālsacensībām Krievijas pilsoņi un sporta zirgu īpašnieki Marina un Jevgēņijs Fjodorovski pārtraukuši sadarbību ar Latvijas vadošo jātnieku Kristapu Neretnieku, informē "Elittesports.lv".

Pasaules kausa finālsacensībās Neretnieks nestartēja ar saviem pamatzirgiem Conte Bellini un Caramsin. Šo zirgu saimnieki ir Fjodorovski, kuri, uzmanību vēršot uz pašreizējo ģeopolitisko situāciju, aizliedza latvietim ar tiem startēt ASV. Līdz ar to viņam bija jāpiedalās ar savu personīgo zirgu - maz pieredzējušo ķēvi Romanee Cece.

Neoficiāla informācija liecina, ka nesaskaņas starp Fjodorovskiem un Neretnieku bijušas jau agrāk, taču gala lēmums esot pieņemts pavisam nesen.

Latvijai šis varētu būt liels zaudējums, jo Neretnieks, pateicoties Fjodorovsku kvalitatīvajiem sporta zirgiem un finansiālajam atbalstam, īsā laikā kļuva par Latvijas vadošo jātnieku, iekļuva pasaules labāko simtniekā, piedalījās augsta mēroga starptautiskās sacensībās Eiropā, vairākas reizes kvalificējās un startēja Pasaules kausu finālos, kā arī uzvarējis vairākos "Grand Prix" maršrutos.

Šajā pavasarī Centrāleiropas zonas Pasaules kausa fināla laikā Polijā Neretnieks noslēdza sadarbības līgumu ar poļu jāšanas preču ražotāju "Torpol".

Kā zināms, Neretnieks Pasaules kausa finālam bija kvalificējās trešo gadu pēc kārtas, bet pirmoreiz viņam pievienojās arī Andis Vārna. Zīmīgi, ka Vārnam iespēju piedalīties finālā deva sezonas pēdējā maršrutā iegūtais 0,59 sekunžu pārsvars pār tuvāko konkurentu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)