Banner 980x90

Pērn Lielbritānijā adoptēti pieci Latvijas valstspiederīgo bērni

Pagājušajā gadā Lielbritānijā adoptēti pieci Latvijas valstspiederīgo bērni, aģentūrai LETA apliecināja Ārlietu ministrijā.

Savukārt 2014.gadā Lielbritānijā tika adoptēti divi Latvijas valstspiederīgo bērni, bet 2013.gadā - četri.

Ārlietu ministrijā skaidroja, ka saņemta informācija no Latvijas pārstāvniecībām 11 valstīs par gadījumiem, kad pārstāvniecībā vērsās vecāki vai tuvinieki pēc konsultācijas par rīcību, ja bērni tiks izņemti no ģimenes, kā arī gadījumos, kad bērni jau bija izņemti no ģimenēm un ievietoti audžuģimenēs vai nodoti adopcijai.

Latvijas vēstniecība Īrijā 2011.gadā sniedza 30 konsultācijas bērnu jautājumos, 2012.gadā - 55, 2013.gadā - 54, 2014.gadā - 40, bet 2015.gadā - 49. Tikmēr pārstāvniecības Nīderlandē, Krievijā, Dānijā, Itālijā, Vācijā, Norvēģijā, Zviedrijā, Ungārijā ir saskārušās ar vienu līdz trim bērnu tiesību aizsardzības gadījumiem gadā.

Pamatojums bērna aizgādības tiesību pārskatīšanas procesa sākšanai visbiežāk ir nolaidīga attieksme pret bērnu, vardarbība ģimenē un vardarbība pret bērnu, vecāku atkarība no alkohola un narkotiskajām vielām, vecāku likumpārkāpumi. Sastopami arī gadījumi, kad vecāki paši vēršas sociālajā dienestā, jo nespēj pilnvērtīgi aprūpēt bērnu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)