Banner 980x90

Piesakies! 15.oktobrī notiks mācības topošajiem žurnālistiem!

Cilvēku tirdzniecība ir globāla problēma, kas skar miljoniem cilvēku visā pasaulē, t.sk. Eiropas un Latvijas iedzīvotājus. NVO "Patvērums "Drošā māja"  apkopotie statistikas dati liecina, ka upuru skaits pieaug ar katru gadu. Cilvēku tirdzniecības upurus var uzskatīt par ļoti sensitīvu grupu, kurai uzticēšanās kādam cilvēkam ir bijusi saistīta ar vardarbību, izmantošanu un piespiedu darbu veikšanu, tāpēc iegūt uzticību no šādas vardarbībā cietušas personas ir profesionāļu augsta meistarība. Situācijās, kad nepieciešams iegūt informāciju no cilvēku tirdzniecības upuriem, bieži vien žurnālists sastopas ar izaicinājumu – kā intervēt, lai netraumētu upuri? Kā nodrošināt viņa konfidencialitāti?

Lai uzlabotu jauno žurnālistu zināšanas par cilvēku tirdzniecības problemātiku un stiprinātu viņu prasmes, intervējot cilvēku tirdzniecības upurus vai jomas ekspertus, pirmo reizi Latvijā tiek organizētas vienas dienas teorētiskās un praktiskās apmācības par cilvēku tirdzniecības tematikas atspoguļošanu medijos. 

Mācības notiks 15.oktobrī no plkst.10.00 līdz 17.00, Eiropas Savienības mājā – Aspazijas bulvārī 28, 2.stāvā, Konferenču zālē, Rīgā. Seminārs ir bezmaksas. Vietu skaits ierobežots. 

Mācību lektori:

Sandra Zalcmane, "Patvērums "Drošā māja" vadītāja;

Gita Miruškina, "Patvērums "Drošā māja" juriste;

Sandijs Semjonovs, žurnālists;

Aleksandra Jolkina, žurnāliste, grāmatas "Piesmietā Misis Eiropa" autore. 

Apmācībām aicināti pieteikties topošie žurnālisti. 

Vairāk informācijas: Gita Miruškina, tālr. 26588599, e-pasts: gita.miruskina@gmail.com

Pasākuma programma 

10.00 – 10.30 reģistrācija;

10.30 – 12.30 Cilvēku tirdzniecības problemātika Latvijā un Eiropas Savienībā – teorētiskais aspekts, minilekcija, diskusijas;

12.30 – 13.10 pusdienas;

13.10 – 14.30 interaktīvā mediju spēle (piedalās žurnālisti-praktiķi);

14.30 – 15.00 kafijas pauze;

15.00 – 16.30 interaktīvās mediju spēles turpinājums;

16.30 – 17.00 mācību atgriezeniskā saite un novērtējums, jautājumi, atbildes, turpmākā apmācību plānošana.

 Pēc semināra tiks izsniegts apliecinājums par kursa noklausīšanos.

Vairāk informācijas par tēmu "Cilvēku tirdzniecība" - http://patverums-dm.lv/lv/cilveku-tirdznieciba

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)