Banner 980x90

Pirmo gadu "Positivus" festivālā kopā strādājuši Igaunijas un Latvijas Sarkanais Krusts

Publicitātes foto/ Foto: Salacgriva.lv
Publicitātes foto/ Foto: Salacgriva.lv
Šogad "Positivus" festivālā laikā spēkus apvienoja ne tikai Igaunijas un Latvijas policija, bet arī abu valstu Sarkanais Krusts. Plecu pie pleca trijos punktos festivāla viesiem palīdzību sniedza Igaunijas un Latvijas Sarkanā krusta darbinieki, pilsētas informācijas portāls Limbazi24.lv uzzināja Salacgrīvas novada pašvaldībā. 

Svētdien, 17.jūlijā, Salacgrīvā tikās Igaunijas un Latvijas Sarkanā Krusta ģenerālsekretāri, lai uzzinātu kā strādā abu valstu apvienotās komandas. 

Igaunijas Sarkanā Krusta ģenerālsekretāre Riina Kabi stāsta: "Pēc latviešu kolēģu uzaicinājuma esam šeit, Salacgrīvā. Bijām nedroši un nepārliecināti kā būs, kā strādāsim. Mūsu darbinieki ir guvuši lielu pieredzi, jo tik plaši apmeklētā pasākumā piedalāmies pirmo reizi. Strādāt plecu pie pleca ar latviešu kolēģiem ir bijis interesanti un viegli, jo latvieši bijuši draudzīgi, atvērti un izpalīdzīgi".

Latvijas Sarkanā Krusta ģenerālsekretārs Uldis Līkops arī ir apmierināts ar apvienotās komandas darbu: "Positivus festivālā strādājam jau sesto gadu, bet šī ir pirmā reize, kad esam starptautiska komanda un sadarbību noteikti turpināsim".

Sarkanā Krusta darbiniekiem festivāla dienās darba bijis daudz. Turpat 800 Positivus viesu meklējuši palīdzību mediķu teltī.

Ārsts Edgars Ginevičs bilst: "Pārsvarā tās bijušas mikrotraumas, nobrāzumi un sasitumi, bijis arī pa kādai ērcei. Ar igauņu kolēģiem strādāt bija viegli. Tiklīdz bija kāds igauniski runājošs pacients palīgā steidzās igauņi. Tas ļoti palīdzēja".

Latvijas un Igaunijas Sarkanā krusta apvienotā komanda "Positivus" festivālā strādāja no ceturtdienas pēcpusdienas līdz pirmdienas pievakarei. 

Arī nākošajā gadā Positivus festivālā strādās apvienotā Igaunijas Latvijas Sarkanā Krusta komanda. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)