Banner 980x90

Policija sāks pārbaudi par tiesībsarga konstatētajiem pārkāpumiem bērnu psihoneiroloģiskajā slimnīcā "Ainaži"

Rīga, 8.febr., LETA. Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvalde sāks resorisko pārbaudi par tiesībsarga konstatētajiem pārkāpumiem bērnu psihoneiroloģiskajā slimnīcā "Ainaži".

VP Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Anžela Geļjanu aģentūrai LETA pastāstīja, ka materiāli saņemti trešdienas pēcpusdienā. Policija veiks resorisko pārbaudi, pēc kuras izlems, vai ir pamats kriminālprocesa sākšanai.

VP izprot to, ka šis notikums izraisījis rezonansi sabiedrībā, bet likumsargi aicina būt objektīviem un saprast, ka šī ir specializēta ārstniecības iestāde, kurā uzturas nepilngadīgas personas, līdz ar to policija nevarēšot plaši komentēt notiekošo.

"Šī ir sensitīva informācija, un tas, kas parādās mediju vidē no bērnu vecāku puses, ir pašu atbildība. Lai gan emocijas šobrīd ir sakāpinātas, jāatceras, ka policija strādā ar faktiem," norādīja policijas pārstāve.

Jau ziņots, ka tiesībsargs un Veselības inspekcija (VI) konstatējusi pārkāpumus slimnīcā "Ainaži". Pārkāpumi saistīti arī ar ārstniecības personāla, iespējams, neatbilstošu rīcību saistībā ar pacientu fiksāciju.

VI direktore Indra Dreika iepriekš preses konferencē skaidroja, ka šie pārkāpumi varētu būt saistīti ar ārstu un medicīnas personāla trūkumu. Tikmēr tiesībsargs Jansons teica, ka bērni bija piesieti un fiksēti pat vairākas dienas un nedēļas. Pārbaudes gaitā bērni liecināja par piedzīvoto personālo fizisko un emocionālo vardarbību. Jansons pauda, ka bērni stāstījuši, ka par nepaklausību tiek sodīti ar potēm un piesiešanu pie gultas. Tiesībsargs uzskaitīja arī virkni citu konstatētu pārkāpumu.

Ņemot vērā, ka pārbaudē konstatēti arī iespējami krimināla rakstura pārkāpumi, tiesībsargs vērsies Ģenerālprokuratūrā. Ģenerālprokuratūra Jansona iesniegumu pārsūtījusi Valsts policijai.

Saistībā ar notikušo uz izmeklēšanas laiku atstādināta iestādes vadītāja Ilona Balode.

VP Vidzemes reģiona pārvaldes Limbažu iecirknis jau kopš pagājušā gada pavasara kriminālprocesā izmeklē iespējamo seksuālo vardarbību pret kādu bērnu psihoneiroloģiskās slimnīcas "Ainaži" pacientu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)