Banner 980x90

Plūdu nodarīto zaudējumu kompensēšanai pašvaldībām varētu prasīt ap 4,7 miljonus eiro

Rīga, 18.sept., LETA. Plūdu nodarīto zaudējumu kompensēšanai pašvaldībām, tai skaitā infrastruktūras atjaunošanai, varētu prasīt ap 4,7 miljonus eiro, aģentūra LETA uzzināja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM).

Satiksmes ministrijai, Zemkopības ministrijai un VARAM sākotnēji tika uzdots līdz 15.septembrim sagatavot un iesniegt Ministru kabinetam pieprasījumus par finanšu līdzekļu piešķiršanu, lai segtu infrastruktūras atjaunošanu plūdu skartajās teritorijās. Taču ministrijā skaidro, ka 29.augusta valdības sēdē tika pieņemts lēmums, ka VARAM sadarbībā ar Finanšu ministriju šie aprēķini jāiesniedz līdz 29.septembrim.

VARAM kompetencē ir jautājumi par zaudējumu kompensēšanu pašvaldību infrastruktūras objektos un finansējuma piešķiršanu plūdos cietušo mājokļu atjaunošanai. Savukārt jautājumi par lauksaimniekiem nodarītajiem zaudējumiem ir Zemkopības ministrijas pārziņā.

VARAM lēš, ka pagaidām nodarīto zaudējumu apmērs viņu pārziņā esošajās jomās varētu būt 4,7 miljoni, taču summa vēl tiek precizēta.

Lai savlaicīgi aprēķinātu vajadzīgā finansējuma apmērus, informāciju par pašvaldību infrastruktūras objektiem nodarītajiem zaudējumiem ministrija pašvaldībām lūgusi sagatavot līdz 20.septembrim, savukārt aprēķinus par privāto mājokļu atjaunošanu un pašvaldību sniegto atbalstu iedzīvotājiem - līdz 2.oktobrim.

Atbalstu privāto mājokļu atjaunošanai piešķir pašvaldības. Valdība apņēmusies segt 50% no pabalstiem, ko pašvaldības ir izmaksājušas iedzīvotājiem. Ministrijai rīkojuma projekts par nepieciešamo naudas summu jāsagatavo līdz 20.oktobrim.

VARAM arī informēja, ka 28.septembrī notiks Koordinācijas padome, kur tiks lemts par zaudējumu apmēriem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)