Banner 980x90

Prezidents: Atsevišķu Latvijas pārstāvēto EP deputātu rīcība nav pieņemama

Foto: Ieva Makere/ LETA
Foto: Ieva Makere/ LETA
Atsevišķu Latvijas pārstāvēto Eiropas Parlamenta (EP) deputātu rīcība, tostarp balsojot pret rezolūciju saistībā ar Krievijas un teroristisko organizāciju īstenoto propagandu, kā arī tiekoties ar Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu, no Latvijas viedokļa nav pieņemama, uzskata Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Taujāts par atsevišķu EP deputātu balsojumu pret rezolūciju par Krievijas un teroristisko organizāciju propagandas apkarošanu, kā arī politiķu Andreja Mamikina (S) un Tatjanas Ždanokas (LKS) tikšanos ar Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu, Vējonis norādīja, ka jebkuram deputātam ir iespējas izpausties, paužot savu viedokli.

Tomēr, raugoties no Latvijas viedokļa, šāda politiķu rīcība nav pieņemama, uzskata Vējonis. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka brīžiem deputātiem ir citādāki viedokļi, taču tas neietekmējot Eiropas Savienības (ES) un Latvijas ārpolitiku. "Mums ir daudz savādāki uzskati šajos jautājumos," atzina prezidents.

Arī Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) sacīja, ka šāda rīcība neesot pieņemama. Viņš uzsvēra, ka deputāti savos amatos tika ievēlēti ar cilvēku balsīm, paužot cerību, ka iedzīvotāji nākotnē izdarīs attiecīgus secinājumus.

Jau vēstīts, ka EP deputāti Grigule, Mamikins, kā arī Ždanoka balsoja "pret" EP rezolūciju, kurā izteikts aicinājums aktīvi vērsties pret Krievijas un teroristisko organizāciju īstenoto propagandu.

Savukārt iepriekš Mamikins un Ždanoka tikušies ar Sīrijas prezidentu Asadu, par kuru saņēmuši ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (V) nosodījumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)