Banner 980x90

Programmētāju kursi – pamats perspektīvam un ļoti labi atalgotam darbam

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Frāze "programmētāju kursi" izskan arvien biežāk, un nav noslēpums, kādēļ – programmēšanai ir virkne priekšrocību, salīdzinot šo nodarbi ar citām profesijām. Kādas  tās ir? To uzzināsi šajā rakstā!

Programmētāju kursi pievilina arvien lielāku interesentu skaitu
Nav dūmu bez uguns – tā iespējams raksturot arvien augošo interesi par darbošanos programmēšanas nozarē. Lūk, trīs iemesli, kādēļ cilvēki vēlas kļūt par programmētājiem:
- dinamiskums – programmētāji ikdienā saskaras ar ļoti daudzveidīgiem uzdevumiem, un praktiski ikviens no tiem ir atšķirīgs – tieši šī iemesla dēļ programmētāji arī pēc vairākiem gadiem joprojām mīl savu darbu un nav ieslīguši rutīnā;
- radošums – lai gan lielai daļai cilvēku šķiet, ka programmēšana ir ļoti vienveidīga un monotona, tā nebūt nav – kā jau tika minēts, uzdevumi, ar kuriem saskaras programmētāji, ir ļoti dažādi, un katrs no tiem pieprasa radošuma devu;
- brīvība – esot programmētājam, Tev nepieciešamas trīs lietas – prasmes, internets, dators. Viss pārējais būtībā ir otršķirīgs, tāpēc darboties vari jebkurā laikā, jebkurā vietā. 
Turklāt jāsaprot, ka attiecīgā nozare nākotnē kļūs arvien pieprasītāka, ņemot vērā, cik strauji attīstās modernās tehnoloģijas.

Atalgojums – iepriecinošs
Nav noslēpums, ka programmēšana ir viena no pelnošākajām nozarēm Latvijā. Portāla CV-Online veiktajā algu un atlīdzību pētījumā iespējams redzēt, ka, piemēram, programmētājs ar vismaz viena gada pieredzi vidēji pelna 1200 līdz pat 2500 eiro mēnesī* neto jeb uz rokas. Protams, jāņem vērā, ka atalgojums ir atkarīgs no vairākiem faktoriem:
- iepriekšējās pieredzes – jo lielāka pieredze, jo vairāk darbiniekam parasti tiek maksāts;
- zināšanām un prasmēm – nozīme ir arī tam, kādos uzņēmumos un projektos esi darbojies pirms tam, kā arī izglītībai (studijas, programmētāju kursi u.c.);
- darba vietas – kā jebkurā jomā, arī programmēšanā atalgojumu lielā mērā ietekmē tas, kur Tu strādā.

Bez pamatzināšanām neiztikt
Nav jābūt ģēnijam, lai saprastu, ka māja nevar funkcionēt, ja tai nav spēcīgu pamatu. Šis princips attiecināms arī uz programmēšanu – tieši programmēšanas pamati ir tas, uz kā tiek būvēta turpmākā karjera. Šobrīd programmēšanas pamati tiek apgūti arī skolas solā, taču, ja Tev ar to nav nācies saskarties, vari izmantot interneta resursus – vairākās vietnēs tiek sniegta būtiska informācija par programmēšanas pamatdarbībām, tās vēsturi un citiem aspektiem. Taču, lai kļūtu par speciālistu, ar pamatiem, protams, nebūs gana – tieši tādēļ pieejami dažādi programmētāju kursi. Viena no izglītības iestādēm, kuras piedāvājumā ietilpst programmēšanas kursi, ir Latvijas Tālmācības profesionālais centrs (LTPC). Izvēloties šīs mācību iestādes kursus, tiks ielikti gan programmēšanas pamati, gan iegūtas pārējās nepieciešamās zināšanas. Šie programmēšanas kursi sevī ietver:
- dažādas programmēšanas valodas un algoritmus;
- uzņēmējdarbības un ekonomikas pamatus;
- programmatūras inženieriju un daudzus citus priekšmetus, kam ir būtiska nozīme programmēšanā.

Kādas personības iezīmes noder programmēšanas lauciņā?
Kā jau jebkurā profesijā, arī programmēšanā darboties ir vieglāk, ja Tev piemīt konkrētas īpašības. Lūk, dažas no tām:
- pacietīgums – ņemot vērā, ka dažkārt pie kāda uzdevuma jāpavada ilgs laiks, pacietība ir ļoti noderīga. Arī programmētāju kursi pieprasa zināmu pacietības devu;
- aizrautība – lai tiktu galā ar izaicinājumiem, kas rodas programmēšanas procesā, aizrautība un entuziasms lieti noderēs;
- radošums – saskaroties ar nestandarta uzdevumiem, svarīga būs Tava prasme domāt "ārpus kastes";
- loģiskums – tā kā programmēšana, vienkārši izsakoties, ir programmatūras un ierīču darbības instrukciju radīšana, nepieciešama arī loģiskā domāšana, lai spētu visu salikt pa plauktiņiem.

Esi ieinteresēts? Latvijas Tālmācības profesionālā centra programmēšanas kursi pieejami ikvienam, kuram ir vispārējā vai profesionālā vidējā izglītība!

* http://www.cv.lv/content/index.php?id=1333

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)