Banner 980x90

"Limbažu ceļi" savā dzimšanas dienā atklāj vides objektu "Gaismas ceļš"

Dāvis Strazds/ Limbazi24.lv
Dāvis Strazds/ Limbazi24.lv
Piektdien, 17.jūnijā, Limbažos uz Cēsu un Dzelzceļa ielas rotācijas apļa atklāta SIA "Limbažu ceļi" dāvana Limbažu pilsētai, uzņēmuma 25.dzimšanas dienā - vide objekts "Gaismas ceļš".

Kā pilsētas informācijas portāls Limbazi24.lv uzzināja atklāšanā, vides objekta autors ir tēlnieks Ronalds Jaunzems un tā vēstījums ir "Lai dzīve iet uz augšu". Braucot pa rotācijas apli, uz akmens attēlotais ceļš visu laiku vijas augšup.

"Šis, savā ziņā, ir  "rekordakmens" man un Limbažu pilsētai. Tik liels - gan svara ziņā, gan izmēros - vēl nav radīts. Man ir prieks, ka rekords sadarbības ziņā man ir arī ar "Limbažu ceļiem". Šis uzņēmums ir ar tik lielu pieredzi, ka radīja man daudz atvieglojumus akmens atrašanā, izvēlē, transportēšanā un uzstādīšanā. Mani priecē, ka šis akmens ir nācis no mūsu zemes un kā dizaina idejas autors atbalstīts vietējais tēlnieks. Limbažos vēl ir vismaz divi apļi, kurus var apdzīvot. Lai šī tradīcija turpinās," savā uzrunā izteicās Jaunzems. 

Savukārt SIA "Limbažu ceļi" valdes priekšsēdētājs Andris Garklāvs uzrunā stāstīja par uzņēmuma pirmsākumiem un tālāko attīstību: "Šodien ir 17.jūnijs - datums, kurā notikuši daudz un dažādi notikumi  - arī pretrunīgi vērtējami. Tieši šodien - 17.jūnijā pirms 25 gadiem reģistrēts uzņēmums SIA "Limbažu ceļi". No paša 1991.gada sāka veidoties jauns uzņēmums, vienlaikus ar atjaunotajai Latvijai nozīmīgiem notikumiem. Alda Lāča vadībā kārtoti visi nepieciešamie dokumenti un formalitātes uzņēmuma reģistrēšanai pieņemtajam likumam. Toreiz bija milzīga neziņa - kā būs? Bet tāpat bija ticība tam, ko darām. Citam citu atbalstot, kopā "kaļot" plānus un attīstot idejas, ceļu iesākām".

"Kā jau nosaukums rāda, uzņēmums nesaraujami saistīts ar Limbažiem, tādēļ sveicu mūsu jubilejā arī visus limbažniekus un pilsētas viesus. Ceļš ir tas, kas vieno un šķir, bet ceļš veido attiecības cilvēku starpā," valdes priekšsēdētājs apsveica pilsētas iedzīvotājus.

Uzrunas noslēgumā Garklāvs ar ziediem pateicās Aldim Lācim, kurš bija viens no uzņēmuma dibinātājiem, tēlniekam Ronaldam Jaunzemam, uzņēmuma īpašniekiem, kā arī Limbažu novada pašvaldībai.

"Limbažu ceļi" ar spēcīgu kvalitātes zīmi nes pilsētas vārdu jau 25 gadus. Domāju, ka visā Latvijā cilvēki, kas saskārušies ar "Limbažu ceļu" darbu, viennozīmīgi var teikt, ka tas ir uzņēmums, ar kuru var sadarboties, kuram var uzticēties un kurš savu darbu izdara vislabākajā kvalitātē. Liels paldies uzņēmuma vadībai un darbiniekiem par ieguldījumu pilsētas attīstībā," savā uzrunā pateicās Limbažu novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Didzis Zemmers.

"Limbažu ceļu" 25.jubilejā domes priekšsēdētājs Garklāvam pasniedza Limbažu simbolu - Baumaņu Kārļa zelta medaļu, kā arī pateicības rakstu un pildspalvu ar vēlējumu, lai tā būtu nodarbināta pēc iespējas vairāk.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)