Banner 980x90

"Limbažu siers" pērn strādājis ar apgrozījuma un peļņas pieaugumu

Limbazi24.lv
Limbazi24.lv
Piena pārstrādes uzņēmuma AS "Limbažu siers" apgrozījums pagājušajā gadā bijis 8,222 miljoni eiro, kas ir 5% pieaugums salīdzinājumā ar 7,840 miljoniem eiro iepriekšējā gadā, liecina "Firmas.lv" dati.

Uzņēmuma peļņa pieaugusi vairāk nekā pusotru reizi - no 145 398 eiro 2014.gadā līdz 233 707 eiro pērn.

Kā norādīts vadības ziņojumā, pirms diviem gadiem zaudēto Krievijas tirgu izdevies kompensēt ar pārdošanas apjomu kāpinājumu Lietuvā, Igaunijā un Nīderlandē. Turklāt papildus siera ražošanai uzņēmums sāka arī siera izstrādājumu iepirkšanu no Lietuvas, tos tālāk eksportējot uz Zviedriju un Igauniju.

Šogad uzņēmums plāno turpināt telpu rekonstrukciju, kā arī uzstādīt vājpiena un sūkalu pārstrādes iekārtas par vairāk nekā 150 000 eiro, kā arī palielināt sortimentu un apgrozījumu.

Uzņēmuma produkcijas klāstā ir vairāku veidu nogatavinātie cietie un puscietie sieri, kā arī nelielos apjomos - bezlaktozes siers. Piena pārstrādes apjoms sasniedz 100 tonnas dienā. 95% saražotās produkcijas tiek eksportēta.

Kā ziņots, "Limbažu siera" nosaukums līdz 2014.gada 1.aprīlim bija AS "Limbažu piens". Iepriekš, 2013.gada 1.februārī, uzņēmums pārtrauca darbu, jo noliktavās bija izveidojusies siera pārprodukcija. Pēc desmit mēnešu dīkstāves uzņēmumu iegādājās viens no akcionāriem, atjaunojot uzņēmuma darbību, kas turpmāk orientēta tikai uz eksportu.

Kā toreiz sacīja uzņēmuma direktors, pašreizējais valdes priekšsēdētājs Ēvalds Putniņš, "Limbažu siers" ražos "Mozarella" tipa sieru eksportam.

Vienlaikus viņš ne apstiprināja, ne arī noliedza neoficiālo informāciju, ka "Limbažu piena" jaunie investori ir Nīderlandē dzīvojoši Krievijas pilsoņi. "Sadarbības partneri ir krievu tautības uzņēmēji, tomēr būtībā nav svarīgi, kurā valstī viņi bāzējas," toreiz atzina Putniņš.

"Limbažu siera" pamatkapitāls ir 3 370 796 eiro, uzņēmums nodarbina 40 darbiniekus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)