Banner 980x90

"Monea" piesaistījusi nozīmīgas investīcijas un plāno attīstīties visā Baltijā

Pašmāju mobilās maksājumu aplikācijas "Monea" izstrādātājs sācējuzņēmums (start-up) SIA "Monetizator", tālākai uzņēmuma attīstībai piesaistījis papildu finansējumu. Pateicoties kopējām šogad piesaistītajām 1 050 000 eiro investīcijām, "Monetizator" nostiprinās "Monea" pozīcijas Latvijā, kā arī uzsāks darbību Igaunijā un Lietuvā. 

Kapitāldaļu vērtējums sasniedz 4 miljonus eiro Starpbanku mobilās maksājumu aplikācijas "Monea" attīstībai un pozīciju nostiprināšanai Latvijā, kā arī uzņēmuma darbības uzsākšanai Lietuvā un Igaunijā, uzņēmumam šonedēļ papildus piesaistīts tā dēvētais "sēklas" finansējums (seed round) 800 000 eiro apjomā (kopējais šogad piesaistītais finansējums ir 1 050 000 eiro).

Pēc investoru veiktā ieguldījuma, "Monetizator" kapitāldaļu vērtējums ir sasniedzis 4 miljonus eiro. Par padomes priekšsēdētāju kļūst Valdis Siksnis Par uzņēmuma padomes priekšsēdētāju kļuvis ilggadējais banku nozares pārstāvis, "Nordea" bankas vadītājs un šobrīd finanšu un investīciju uzņēmuma "Callidus Capital" vadošais partneris un dibinātājs Valdis Siksnis. Padomē strādās arī "Expansion Capital" valdes priekšsēdētājs Ēriks Fricsons un privāto investoru pārstāvis Armands Garkāns.

Valdis Siksnis: "Lai arī šobrīd cilvēki vēl ir atturīgi, izvēloties lietot mobilos maksājumus, vairums pētījumu liecina, ka jaunu tehnoloģisku risinājumu attīstības rezultātā jau tuvāko gadu laikā situācija strauji mainīsies un mobilie maksājumi kļūs populārāki par internetbankas pārskaitījumiem un pat karšu norēķiniem. Esmu pārliecināts, ka inovatīvā un ļoti ērtā "Monea" jau pavisam drīz pierādīs sevi kā veiksmīga starpbanku mobilo maksājumu tehnoloģija, kuru plaši izmantos Eiropā. Arī mēs leposimies, jo tā ir radīta Latvijā!"

Zīmola potenciāls – starptautisks skanējums un Latvijas kodols "Monetizator" dibinātāji ir četri "Monea" idejas autori – Gatis Kokins, Mārtiņš Kalniņš, Ģirts Kalniņš un Mārtiņš Bērziņš.

Mārtiņš Kalniņš, "Monetizator" valdes loceklis: "Esam patiesi pagodināti, ka par "Monetizator" padomes priekšsēdētāju kļuvis Valdis Siksnis, kurš "Monea" zīmola attīstību uzņēmies virzīt Eiropas Savienībā. Mūsu, "Monea" radītāju, sapņi ir bez robežām un mērķi - ambiciozi. Šodien dzīvojam tehnoloģiju laikmetā, kurā uzvarēs ātrākais, ērtākais un – pirmais. Tas, kurš citiem būs soli priekšā. Un "Monea" tāds ir – skaidras naudas norēķini, lai paliek vēsturei. Dzīve ir strauja, laika kļūst arvien mazāk, un kāpēc to zaudēt, lietū un sniegā stāvot pie bankas automāta, lai atdotu parādu draugam. Mēs gribam drošus maksājumus veikt vien ar pāris pieskārieniem viedtālrunī! Un "Monea" to piedāvā!"

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)