Banner 980x90

"Sadales tīkls" atjauno un uzlabo elektrotīklu Limbažu novadā

Limbazi24.lv
Limbazi24.lv
Lai elektrotīkls būtu drošs, efektīvs un iedzīvotāji saņemtu kvalitatīvu elektroenerģijas piegādi, AS "Sadales tīkls" Limbažu novadā šogad plāno realizēt 9 investīciju projektus, elektrotīkla attīstībā ieguldot vairāk nekā 745 tūkstošus eiro, pilsētas informācijas portāls Limbazi24.lv uzzināja Limbažu novada pašvaldībā.

Kopumā novadā plānots atjaunot vidējā sprieguma elektrolīnijas 17 km garumā, rekonstruēt vai izbūvēt jaunas 9 transformatoru apakšstacijas, bet zemsprieguma gaisvadu elektrolīnijas pārbūvēt par kabeļu līnijām 6,8 km garumā. Pēc plānoto projektu realizēšanas elektroapgādes drošums un kvalitāte uzlabosies vairāk nekā 2 300 AS "Sadales tīkls" klientu.

Lai paaugstinātu elektroapgādes drošumu un kvalitāti iedzīvotājiem un uzņēmumiem Limbažu novadā, šogad novada teritorijā AS "Sadales tīkls" realizēs 9 projektus, elektrotīkla atjaunošanā un uzlabošanā ieguldot vairāk nekā 745 tūkst. eiro. Turpinot elektrotīkla automatizāciju, Limbažu un Katvaru pagasta vidējā sprieguma 20kV (kilovoltu) elektrotīklā šogad tiek izbūvēti attālināti vadāmi jaudas slēdži, kuru ieguvums ir iespēja attālināti vadīt elektrotīklu un veikt pārslēgumus. Attālināti vadāmie jaudas slēdži nodrošina, ka elektrotīkla bojājuma gadījumā atslēdzas tikai bojātais elektrolīnijas posms, bet ne visa elektrolīnija, līdz ar to elektrotīkla dispečeri nekavējoties attālināti var veikt elektrolīniju pārslēgšanu, tādējādi samazinot elektroapgādes pārtraukuma laiku klientiem. Pēc attālināti vadāmu jaudas slēdžu izbūves ievērojami uzlabosies elektroapgādes drošums klientiem Limbažos, jo pilsētas elektrotīkls tiks atdalīts no lauku elektrotīkla.

Papildus elektrotīkla automatizācijai Limbažu pagasta apdzīvotā vietā Nabe šogad veikta zemsprieguma 0,4kV gaisvadu elektrolīniju pārbūve par kabeļu līnijām 3,5 km garumā, uzlabojot elektroapgādi 25 klientiem. Elektrotīkla rekonstrukcijas darbu laikā veikta jaunas transformatoru apakšstacijas izbūve un elektroenerģijas skaitītāji pārvietoti ārpus klientu īpašumiem. Savukārt Katvaru pagasta Pociemā veikta vidējā sprieguma 20kV gaisvadu elektrolīnijas pārbūve par kabeļu līniju 1,3 km garumā, zemsprieguma gaisvadu elektrolīnijas pārbūvētas par kabeļu līnijām 1 km garumā un veikta jaunas transformatoru apakšstacijas izbūve, paaugstinot elektroapgādes drošumu un kvalitāti 222 klientiem.

Viens no elektrotīkla rekonstrukcijas projektiem šogad realizēts Vidrižu pagastā, kur atjaunota vidējā sprieguma 20kV gaisvadu elektrolīnija 2,9 km garumā, veikta jaunas transformatoru apakšstacijas un zemsprieguma 0,4kV kabeļu līnijas izbūve 0,3 km garumā, paaugstinot elektroapgādes drošumu 33 klientiem.

Skultes pagastā šogad AS "Sadales tīkls" realizēs 2 projektus, uzlabojot sniegto pakalpojumu kvalitāti 1 630 klientiem. Viens no projektiem realizēts Ziemeļblāzmas apkaimē, kur vidējā sprieguma 20kV gaisvadu elektrolīnija pārbūvēta par kabeļu līniju 1,3 km garumā, izbūvēta jauna zemsprieguma 0,4kV kabeļu līnija 0,4 km garumā un gan rekonstruēta, gan izbūvēta jauna transformatoru apakšstacija, savukārt vidējā sprieguma gaisvadu elektrolīnijas pārbūve, kas stiepjas no agrākās dzelzceļa pieturas "Ziediņi" līdz saimniecībai "Gāršnieki", vēl turpinās un šī projekta ietvaros paredzēts atjaunot elektrolīniju 2,3 km garumā.

Apjomīga elektrotīkla pārbūve norisinās Umurgas pagastā, kur šogad kopumā paredzēts atjaunot vidējā sprieguma 20kV elektrolīnijas 7,5 km garumā, zemsprieguma 0,4kV gaisvadu elektrolīnijas pārbūvēt par kabeļu līnijām 2,4 km garumā un rekonstruēt vai izbūvēt jaunas 4 transformatoru apakšstacijas. Elektrotīkla pārbūve noslēgusies Umurgas pagasta centrā, bet elektrolīnijas posmos no Umurgas līdz Iesalas upei (gar autoceļu P11 "Limbaži-Kocēni") elektrotīkla rekonstrukcija vēl turpinās. Pēc elektrotīkla pārbūves elektroapgādes drošums un kvalitāte uzlabosies 441 AS "Sadales tīkls" klientam.

Limbažu novada un pilsētas elektroapgādes uzlabošanai nozīmīgu projektu AS "Sadales tīkls" realizēs 2017.gadā. Šī projekta ietvaros vidējā sprieguma gaisvadu elektrolīnija gar Limbažu ezeru, kas stiepjas no Lemškalniem līdz Ozolaines ielai, tiks pārbūvēta par kabeļu līniju 5,6 km garumā. Elektrotīkla rekonstrukcijas darbu laikā AS "Sadales tīkls" veiks 2 jaunu transformatoru apakšstaciju un zemsprieguma 0,4kV kabeļu līnijas izbūvi 0,5 km garumā, bet vidējā sprieguma tīklā izbūvēs 3 attālināti vadāmus jaudas slēdžus, paaugstinot elektroapgādes drošumu vairāk nekā 1 500 klientiem, tostarp Limbažu novada pašvaldības objektiem, Limbažu slimnīcai, SIA "Limbažu siltums", AS "Limbažu siers", SIA "Latvia Timber International" u.c. uzņēmumiem.

2017.gadā Limbažu novada teritorijā AS "Sadales tīkls" plāno realizēt 12 investīciju projektus, elektrotīkla uzlabošanā un atjaunošanā ieguldot 966 tūkst. eiro. Elektrotīkla rekonstrukcija norisināsies Limbažos, Limbažu, Katvaru, Skultes, Umurgas, Vidrižu pagastā un kopumā novadā plānots atjaunot vidējā sprieguma 20kV elektrolīnijas 18,1 km garumā, zemsprieguma 0,4kV gaisvadu elektrolīnijas pārbūvēt par kabeļu līnijām 10 km garumā un rekonstruēt vai izbūvēt jaunas 12 transformatoru apakšstacijas. Novada vidējā sprieguma elektrotīklā paredzēts izbūvēt 5 attālināti vadāmus jaudas slēdžus, kuri ļaus attālināti vadīt elektrotīklu, veikt pārslēgumus, palielināt automātiski saņemtās informācijas plūsmu par aktuālo situāciju elektrotīklā, samazinot elektroapgādes pārtraukuma laiku klientiem elektrotīkla bojājumu gadījumos.

Lai nodrošinātu kvalitatīvu un drošu elektroenerģijas piegādi iedzīvotājiem visā Latvijā, šogad AS "Sadales tīkls" kopumā plāno atjaunot 950 km vidējā sprieguma elektrolīnijas, tajā skaitā vidējā sprieguma gaisvadu līniju pārbūvi par kabeļu līnijām plānots veikt 201 km garumā, atjaunot zemsprieguma elektrolīnijas 651 km garumā, kā arī rekonstruēt vai no jauna izbūvēt 505 transformatoru apakšstacijas. Savlaicīga elektrotīkla atjaunošana ir galvenais nosacījums, lai nodrošinātu kvalitatīvu elektroenerģiju iedzīvotājiem un samazinātu dažādu ārējo risku ietekmi uz elektroapgādes nepārtrauktību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)