Banner 980x90

"Transact Pro" regbija komanda tiek līdz ceturtdaļfinālam

Publicitātes foto
Publicitātes foto

No Dubaijas "Emirates Airline Rugby Sevens" atgriezusies "Transact Pro" regbija komanda, kas savā debijas reizē "International Open" turnīrā aizcīnījās līdz ceturtdaļfinālam. 

Šis turnīrs bija "trekns punkts" 2015.gada regbija sezonai, kurā "Transact Pro" piedalījās trīs augsta līmeņa starptautiskos regbija 7 turnīros. Dubaijā vienuviet notika 16 dažāda līmeņa regbija 7 turnīri.

"Transact Pro" startēja "International Open" turnīrā, kas rangā bija otrais spēcīgākais turnīrs vīriešiem, ja neskaita HSBC Pasaules sēriju, kur sacentās pasaulē vadošās nacionālās izlases. Lai iekļūtu ceturtdaļfinālā, Latvijas komandai grupā četru komandu konkurencē bija jāizcīna vismaz otrā vieta.

Grupu turnīrā "Transact Pro" vispirms saņēma tehnisko uzvaru par "Moosa Daly Willd Geese", tad nācās atzīt "Exeter Baa Baa’s" pārākumu, kas pēc tam aizkļuva līdz finālam, bet izšķirošajā cīņā izdevās uzveikt "Mauritian Barbarians". Ceturtdaļfinālā "Transact Pro" pretī stājās "Racing RFC Lagos" komanda no Nigērijas, kas pusfinālu bija sasniegusi arī pirms gada.

"Kaut arī spēle tika zaudēta, tā tika noslēgta ar mūsu piezemējumu un labām emocijām. "Transact Pro" turnīru noslēdza dalītā 5. – 8.vietā, kas nodrošina komandai dalību arī nākamā gada turnīrā. Zaudējām ļoti augsta līmeņa komandām, kas nodemonstrēja līmeni, uz kādu mums būtu jātiecas," norāda "Transact Pro" komandas menedžeris Anatolijs Vasiļjevs.

Komandas gaitām Dubaijā līdzi juta arī tur mītošie latvieši. Viens no tiem bija arī Latvijas vēstniecības Apvienotajos Arābu Emirātos pilnvarotais lietvedis Rūdolfs Brēmanis.

"Transact Pro" uz Dubaiju veda ļoti pieredzējušu sastāvu, ar vairākiem nopelniem bagātiem Latvijas regbistiem ierindā. Sastāvā bija abu Latvijas nacionālo izlašu kapteiņi Viktors Silvoniks un Elmārs Šefanovskis, 2014.gada Latvijas labākais regbists Leno Bramanis, Nīderlandē spēlējošais Andrejs Aleksandrovs, Latvijas regbija 7 izlases spēlētāji Toms Asejevs un Emīls Balodis.

"Šis turnīrs bija ļoti vērtīgs mūsu regbistiem, kas nākamgad pretendēs uz iekļūšanu Latvijas regbija 7 izlasē," norāda komandas menedžeris Anatolijs Vasiļjevs. "Mūsu komandas spēlētāji Latvijas izlasi allaž ir pārstāvējuši kuplā pulkā. Šogad gūtā pieredze, piedaloties trīs augsta līmeņa starptautiskos regbija 7 turnīros (Amsterdamā, Romā, Dubaijā), noteikti veicinās spēlētāju izaugsmi, līdz ar to pastiprinās arī Latvijas izlasi. Maz ir tādu amatieru komandu, kas šogad piedalījās trīs tik augsta līmeņa turnīros."

Dubaijas turnīrs komandai bija balva par veiksmīgu 2015.gada sezonu, tāpēc šoreiz uz turnīru kopā ar spēlētājiem devās arī prāvs atbalstītāju pulks – komandai lojālie cilvēki, kas ar savu ieguldījumu veicinājuši "Transact Pro" komandas panākumus aizvadītajā sezonā un arī iepriekš.

"Labi, ka no regbija brīvajos brīžos izdevās arī kārtīgi atpūsties, iepazīt grandiozo Dubaiju. Neviens spēlētājs no mūsu komandas tur iepriekš nebija viesojies. Līdzi komandai devās arī vairāki spēlētāji, kas regbiju 7 nespēlē, taču ļoti daudz palīdzēja klasiskā regbija komandai "Top Lyga" un Baltijas čempionāta sacensībās. Abos šajos turnīros aizvadītajā sezonā izcīnījām godalgotas vietas, kas ir labs panākums," vērtē Vasiļjevs.

"Transact Pro" komanda Dubaijā: Viktors Silvoniks, Jānis Priede, Elmārs Šefanovskis, Ivars Eglis, Gunārs Andersons, Krists Kruskops, Toms Asejevs, Emīls Balodis, Andris Andersons, Andrejs Aleksandrovs, Leno Bramanis, Maksims Batrakovs. Galvenais treneris: Uldis Bautris. Treneris: Kristaps Andersons. Ārste: Jekaterina Liepiņa.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)