Banner 980x90

Radio Valmiera "Akustiskajā Ceturtdienā" uzstāsies Kārlis Kazāks

Šo ceturtdien, 5.aprīlī, Radio Valmiera ēterā turpināsies raidījumu cikls "Akustiskā Ceturtdiena". Šonedēļ esam aicinājuši ciemos kolorīto un pieredzes bagāto latviešu dziesminieku Kārli Kazāku. Raidījums klausāms radio viļņos FM 98,1 Valmierā un FM 93,5 Limbažos, kā arī tiešraidē mājas lapā: www.radiovalmiera.lv; Studijā notiekošo koncertu varēs vērot arī kabeļtelevīzijas lietotāji Vidzemes Televīzijas kanālā.

Kārlis Kazāks pirmo reizi kā mūziķis sevi pieteica 1990.gadu otrajā pusē jaunajā Jelgavas britpopa grupā "Dull Doll", kurā tolaik darbojās arī muzikālās apvienības "Mofo" dziesmu autors Arnis Račinskis. Tolaik "Dull Doll" bija viens no spilgtākajiem brit-popa piemēriem Latvijas mūzikā, tomēr pēc 2000.gada, dažādu apstākļu sakritības rezultātā, "Dull Doll" darbība tika pārtaukta un tās vieta izveidota grupa "Oceanfall".

Šīs grupas skanējums jau bija mazliet piezemētāks – nosacīti agresīvās elektriskās ģitāras tika nomainītas pret liriski izteiktākām melodijām kopējā noskaņā. "Oceanfall" lielisko saspēli un profesionalitāti novērtēja gan citi plaši pazīstami mākslinieki, gan arī viņu klausītāji un atbalstītāji visā Latvijā. Lai arī grupas debijas albums "Upe bez tiltiem", par kuru savulaik viņi saņēma Mūzikas ierakstu gada balvu, tika izdots jau 2002.gadā, daudzas viņu dziesmas radiostacijās skan vēl joprojām.

Laikam ejot uz priekšu, Kārlis Kazāks arvien vairāk pievērsies tradicionālajai mūzikai, savu skanējumu padarot arvien askētiskāku. Viņa dziesmas raksturo plašs klasisko mūzikas instrumentu (akustiskā ģitāra, klavieres u.c.) lietojums, kā rezultātā veidojas pietiekami krāšņs muzikāls gleznojums – ne par daudz, ne par maz. Pateicoties tam, ka skaņdarbus papildina ar patiesu atzīšanos dzejā, Kārlis Kazāks tiek dēvēts par vienu no talantīgākajiem dziesminiekiem jaunākajā Latvijas mūzikas vēsturē.

Labākos piemērus Kārļa mūzikā varēs dzirdēt Radio Valmiera ēterā jau šo ceturtdien 5.aprīlī, raidījumā "Akustiskā Ceturtdiena", sākot no pulksten septiņiem vakarā. Tiešraide internetā: www.radiovalmiera.lv; vai FM 98,1 Valmierā un FM 93,5 Limbažos (katru raidījumu varēs dzirdēt arī atkārtoti nākamās nedēļas ceturtdienā plkst. 19:00).

Plašāk par mākslinieku:http://www.kazaks.lv

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)