Banner 980x90

Radio Valmiera Akustiskajā Ceturtdienā viesosies grupa "Rebel Riot"

Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas pasniegtas, uzvarētāji zināmi, bet tas jau nenozīmē, ka tagad mūziķi sēdēs rokas klēpī salikuši. Radošā darbība turpinās un tas pats sakāms arī par koncertdzīvi.

Valmieras virzienā dodas grupa "Rebel Riot", kas starp citu arī pretendēja uz Latvijas mūzikas ierakstu gada balvu metālmūzikas kategorijā. 8.martā, par godu Starptautiskajai sieviešu dienai, "Rebel Riot" kopā ar leģendāro grupu "Linga" sniegs koncertu muzikālajā bārā Chill-Inn. Savukārt dienu pirms tam, 7.martā uzstāsties Radio Valmiera raidījumā "Akustiskā Ceturtdiena". Raidījuma sākums plkst.20.00!

Grupas aizsākumi meklējami 2007.gada vasaras nogalē un jau kopš pašiem pirmsākumiem "Rebel Riot" spēlē mūziku, kas rakstīta iedvesmojoties no 70.un 80.gados radītā smagā metāla, smeļoties arī idejas no agrīnā blūza, rockabilly, klasiskā džeza, psihodēliskā roka un citiem mūzikas stiliem kategorijā klasiska rokmūzika. Pēc pāris pirmajiem mēģinājumiem "Rebel Riot" uzsāk aktīvu koncertdzīvi un šo pāris gadu laikā snieguši neskaitāmus koncertus Latvijā, Lietuvā un Igaunijā gan mazos bāros, gan uz lielām brīvdabas festivālu skatuvēm, kā piemēram, "Metalshow", "Sutas Balss", "Zvērā", "Fontaine Festival" u.c.

2010.gada nogalē nāk klāj "Rebel Riot" debijas albums "Make A Mess", kas izpelnījies arī labas kritiķu atsauksmes un par savu sniegumu 2011.gadā viņi Latvijas Metal mūzikas gada balvas pasniegšanā tiek atzīti par labāko jauno metal grupu. 2012.gada sākumā  "Rebel Riot" uzvar Valmieras jauno grupu konkursā "Stage Number One" un pērnā gada nogalē iznāk viņu otrais studijas albums "Destructive Chaos". Lai arī izskanējušas baumas, ka grupa ņems pārtraukumu radošajā darbībā, viņi turpina darboties un kā jau minēts – šonedēļ uzstāsies Valmierā.

Grupa spēlē heavy metal, rock & roll un hard rock mūzikas stilu labākajās tradīcijās un koncertos arī uz vismazākajām skatuvēm pamanās radīt īstu uguns šovu, liekot kratīt galvas pat tiem klausītājiem, kas pirmo reizi dzīvē izdzird ko smagāku par deju mūzikas bītiem.

Pagājušajā nedēļā Radio Valmiera ēterā jau dzirdējām, cik ļoti krāsaina mēdz būt metālmūzika to spēlējot ar akustiskajiem instrumentiem un domājams, ka arī "Rebel Riot" demonstrēs, ka šādi  skaņdarbi skanēs labi ikviena klausītāja ausīm.

Radio Valmiera FM 106,8 Rīgā; FM 103,9 Madonā; FM 99,6 Smiltenē; FM 98,1 Valmierā; FM 96,4 Straupē; FM 94,0 Valkā; FM 93,5 Limbažos; FM 90,2 Alūksnē un FM 88,8 Salacgrīvā. Kā arī tiešraide internetā: www.radiovalmiera.lv 

Vairāk par grupu:
www.rebelriot.com



Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)