Banner 980x90

Radio Valmiera "Akustiskajā ceturtdienā" viesosies Mikus Frišfelds

Programma mainās, bet vērtības paliek! Neskatoties uz jauno Radio Valmiera ētera programmu, arī turpmāk ceturtdienās plkst.19.00 veltīsim vienu stundu, lai ļautos dzīvās mūzikas valdzinājumam. 14.jūnija Akustiskajā Ceturtdienā viesosies dziesminieks no Valmieras – Mikus Frišfelds. Raidījums būs dzirdams ne tikai radio viļņos, bet arī video tiešraidē mūsu mājas lapā: www.radiovalmiera.lv
Mikus Frišfelds plašāk pazīstams kļuva 2004.gadā, kad viņa singls Up in the clouds nokļuva vairāku Latvijas radiostaciju topos un aktīvajās rotācijās. Valmierieši Miku pazīst jau mazliet ilgāk, jo līdz solo karjeras uzsākšanai, viņš ar panākumiem savulaik darbojies grupas The Signals rindās.

2006.gadā nāk klajā viņa pirmais albums ar nosaukumu Egoland, kā izteicies pats albuma autors: "Pirmais disks. Man pašam liekas ka smuks." Savu pirmo plati Mikus Frišfelds veidojis paša spēkiem, sākot no ģitāras partijām un dziesmu tekstiem, līdz skaņu celiņu miksēšanai.

"Pēc vairāku gadu darba un slinkošanas," kā teicis Mikus, viņa repertuārā rodas arvien jauni skaņdarbi un pēdējā laikā radiostacijās izskanējis neviens vien singls no tikko izdotā albuma Indiāņu vasaras. Vairākkārt esam dzirdējuši tādas dziesmas, kā Debesīs man nebesīs, Patiesība un zīmuļi, Es neticu, ka tev nepatīk kā arī viņa jaunāko veikumu Par sērkociņiem, kas šobrīd iekļauts Radio Valmiera aktīvajā rotācijā.

Kā Mikus pats raksta par savu jaunāko albumu un šī brīža skanējumu: "Gribēju ierakstīt pozitīvā nozīmē latvisku albumu. Viens no vislatviskākajiem žandriem, kā zināms, ir šlāgeris. Bet tā kā ieraksta brīdī man vēl nebija 50 gadu, nodefinēju sev uzdevumu ierakstīt alternatīvā šlāgera albumu. Līdzīgi kā alternative contry Amerikas Savienotajās Valstīs. Uzstādījums noteica arī kokles un akordeona klātbūtni ierakstā."

Tiekamies ceturtdien 14.jūnijā, sākot no plkst.19.00 Radio Valmiera ēterā, kad iepazīsimies tuvāk ar Mikus Frišfelda personību un uzzināsim vairāk par viņa radošo darbību pēdējo desmit gadu laikā. Arī klausītājiem būs iespēja piedalīties raidījumā, kad konkursa kārtībā izspēlēsim pāris albuma Indiāņu vasaras kopijas, kā arī izmēģināsim līdz šim Akustiskajā Ceturtdienā nebijušu aktivitāti!

Vairāk par mākslinieku:
http://mikusfrisfelds.lv

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)