Banner 980x90

Rīgas "Dinamo" piedzīvo bezierunu zaudējumu pret principiālo pretinieci Minskas "Dinamo"

Foto: Evija Trifanova/ LETA
Foto: Evija Trifanova/ LETA

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" pirmdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta ietvaros svarīgā mačā savā laukumā ar 0:3 (0:1, 0:2, 0:0) piedzīvoja bezierunu zaudējumu pret Baltkrievijas vienību Minskas "Dinamo".

Minskas kluba labā vārtus šajā mačā guva Raiens Gundersons, Oļegs Goroško un Šarls Linglē. Baltkrievijas komandai izdevies pārtraukt piecu zaudējumu sēriju.

Jau pašā mača sākumā debiju Rīgas "Dinamo" rindās pirmdien piedzīvoja 19 gadus vecais uzbrucējs Kirils Galoha, bet duelis starp abām komandām iesākās gana aktīvi, bieži spēlē iesaistoties vārtsargiem. Jau sestajā minūtē mājiniekiem bija jāspēlē mazākumā, kad noraidījumu saņēma Miķelis Rēdlihs, taču rīdzinieki spēja to izturēt, turklāt pēcāk iniciatīvu jau izdevās pārņemt Minskas klubam. Šosezon viens no Baltkrievijas komandas lielākajiem trumpjiem ir skaitliskais vairākums, kas tika realizēts 14.minūtē, kad rīdzinieki bija izpelnījušies divas minūtes par skaitliskā sastāva pārkāpumu, - Jakubu Sedlāčeku ar metienu no zilās līnijas pārspēja amerikānis Gundersons. Neilgu brīdi vēlāk Rīgas "Dinamo" neizmantoja savu vairākumu, lai gan tā laikā bija vairākas iespējas to izdarīt, bet pirmo 20 minūšu laikā mājiniekiem tā arī neizdevās atslēgt Minskas vienības vārtus.

Jau otrās trešdaļas sākumā Minskas "Dinamo" dubultoja savu pārsvaru, kad pēc Goroško metiena no zilās līnijas ripa pēc rikošeta atrada ceļu vārtos. Šī perioda pirmajā daļā rīdziniekiem uzbrukumā neizdevās tikpat kā nekas, kamēr Sedlāčekam spēlē nācās iesaistīties vairākkārt. Tiesa, 29.minūtē lieliska iespēja gūt vārtus bija Laurim Dārziņam, taču tā netika izmantota, turklāt pēc tam nesekmīgi bija arī Mika Indraša un Kristapa Sotnieka pūliņi. Nelielu brīdi vēlāk uz vārtiem izrāvās arī Miķelis Rēdlihs, kura pūliņus iekarot vārtus apturēja viesu aizsardzība, bet otrās trešdaļas izskaņā Latvijas komanda jau trešo reizi nonāca mazākumā, kad divu minūšu sodu izpelnījās Oskars Cibuļskis. Vairākumu Minskas vienība neizmantoja, turklāt pēc tam Rīgas klubs saņēma vēl vienu noraidījumu, ko realizēja Linglē.

Trešajā trešdaļā Rīgas "Dinamo" neizdevās lauzt spēles gaitu un iesaistīties cīņā par uzvaru. Jau pašā perioda sākumā rīdzinieki neprata izmantot arī savu otro vairākumu šajā cīņā, kas turklāt bija ļoti bezzobains. Mača 48.minūtē gūt pirmos vārtus Rīgas "Dinamo" kontā laba iespēja bija Armandam Bērziņam, taču Minskas vienību no vārtu zaudējuma glāba Džefs Glass. Nepilnas divas minūtes līdz pamatlaika beigām Sedlāčeks tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, kas gan ar goda vārtu guvumu nevainagojās.

Slimības dēļ šo maču Rīgas "Dinamo" rindās gripas dēļ izlaida Gints Meija, turklāt traumas dēļ spēlēt nevarēja arī krievu uzbrucējs Filips Toluzakovs.

Rīgas "Dinamo" turpina cīņu par iekļūšanu Rietumu konferences labāko astotniekā, no kura Normunda Sējēja vadītā komanda atpaliek par 14 punktiem. Tomēr cerības uz tikšanu izslēgšanas spēlēs vēl nav zaudētas, jo tiešās konkurentes ir aizvadījušas vairāk spēļu. Rīgas "Dinamo" ar 65 punktiem 52 spēlēs ieņem 12.vietu Rietumu konferencē, bet astotajā pozīcijā esošā Slovākijas komanda Bratislavas "Slovan" tikusi pie 79 punktiem 53 cīņās.

Rīgas un Minskas komandas pirmdien savā starpā tikās jau ceturto reizi sezonā, bet iepriekšējos trīs mačos pie diviem panākumiem ticis Minskas klubs. Lai gan abu vienību pirmajā savstarpējā mačā šosezon uzvaru ar 4:0 viesos izcīnīja rīdzinieki, turpinājumā Latvijas komanda cieta zaudējumus ar 0:2 izbraukumā un ar 3:5 savā laukumā.

Sagaidāms, ka līdz pat sezonas beigām Latvijas klubam būs jāiztiek bez sezonas labākā snaipera Tima Sestito, kurš pagājušās nedēļas mačā ar Habarovskas "Amur" tika savainots. Amerikāņu uzbrucējs šosezon bija guvis 19 vārtus. Visticamāk, šī sezona ir noslēgusies Rīgas "Dinamo" aizsargam Krišjānim Rēdliham, kuram konstatēts nopietns kājas savainojums un tā sadziedēšana prasīs četras līdz sešas nedēļas. Šosezon hokejists izcēlies ar diviem vārtiem un sešām rezultatīvām piespēlēm, kā arī pozitīvu lietderības koeficentu +3.

Iepriekšējā nedēļā Rīgas "Dinamo" vispirms ar 1:2 piekāpās "Amur" priekšā, bet pēc tam ar 2:0 apspēlēja vienu no Austrumu konferences vadošajām komandām Novosibirskas "Sibirj".

Mājas spēļu sērijas turpinājumā Latvijas vienība trešdien vēl samēros spēkus ar KHL līderi Maskavas CSKA, bet sestdien gaidāma cīņa izbraukumā pret uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Ņižņijnovgorodas "Torpedo", ko vada latviešu speciālisti Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns.

Minskas klubs šobrīd neatrodas labā situācijā, jo šī gada deviņās spēlēs gūti tikai divi panākumi. Baltkrievijas komanda ar 71 punktu 52 spēlēs atrodas Rietumu konferences desmitajā pozīcijā.

Kā zināms, šomēnes Rīgas "Dinamo" kluba vadība neveiksmīgā snieguma dēļ no galvenā trenera amata atlaida somu Kari Heikili, kā arī viņa palīgu un tautieti Raimo Helminenu, bet par galvenā trenera pienākumu izpildītāju iecēla Sējēju, kurš turpina pildīt arī ģenerālmenedžera pienākumus.

Līdz sezonas beigām Rīgas "Dinamo" atlicis aizvadīt vēl astoņas spēles, no kurām piecas jāspēlē savā laukumā.

Trenera pēcspēles komentāru lasiet šeit.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)