Banner 980x90

Rīgas "Dinamo" sezonu noslēdz ar uzvaru traumām bagātā mačā

Foto: Evija Trifanova/ LETA
Foto: Evija Trifanova/ LETA

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" savā šīs sezonas pēdējā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā ceturtdien savā laukumā ar 4:2 (2:0, 1:1, 1:1) pārspēja principiālo pretinieci Sanktpēterburgas SKA, taču regulārā čempionāta noslēgumu aizēnoja spēlētāju traumas abu komandu rindās.

"Dinamo" izredzes sasniegt izslēgšanas spēles zaudēja jau piecas spēles pirms regulārā čempionāta beigām, tikmēr SKA šodien uzzināja savu pretinieci "play-off" pirmajā kārtā, kas būs Jaroslavļas "Lokomotiv", kuras lieliski spēlējošos vārtsargus trenē Latvijas speciālists Sergejs Naumovs.

Ceturtdienas mačā Latvijas komandas labā vārtus guva Gints Meija, Andris Džeriņš, Miķelis Rēdlihs un Kaspars Saulietis. Savukārt Miks Indrašis, kurš asistēja pirmo vārtu guvumā, otrajā periodā sadursmē ar pretinieku komandas spēlētāju saņēma sitienu ar slidu pa seju, kā dēļ pameta laukumu un maču neturpināja.

Tikmēr pretinieku rindās ar vārtu guvumu izcēlās Vadims Šipačovs, kurš šodienas mačā pildīja SKA kapteiņa pienākumus, kamēr Sanktpēterburgas kluba līderis Iļja Kovaļčuks šai cīņai nebija pieteikts. Tāpat viesu rindās ar precīzu metienu atzīmējās Pāvels Bučņevičs. Krievijas kluba rindās spēli savainojumu dēļ nevarēja pabeigt Andrejs Zubarevs un Jevgēņijs Ketovs.

Jau mača trešajā minūtē rīdzinieki nonāca vairākumā, ko pēc otrā mēģinājuma no vārtu priekšas realizēja Meija, kuram vārtu guvumā asistēja Indrašis un Gunārs Skvorcovs. Pēc vairākuma realizēšanas "Dinamo" neatslāba, un dažas minūtes vēlāk jau pēc Laura Dārziņa metiena viesus no vārtu zaudējuma glāba vārtsargs Miko Koskinens.

Nedaudz vēlāk jau rīdzinieki nonāca mazākumā, uz noraidīto soliņa dodoties Andrim Džeriņam, tomēr spēlējot četratā pret pieciem, mājinieki izturēja. Trīs minūtes pirms pirmā perioda beigām "Dinamo" pēc pretuzbrukuma savērpa bīstamu situāciju vārtu priekšā, taču rezultāts uz tablo palika nemainīgs. Minūti vēlāk uz noraidīto soliņa devās Meija, bet mazākumā mājiniekus no vārtu zaudējuma glāba Jakubs Sedlāčeks. Kad SKA vairākumā bija atlikušas mazāk nekā 20 sekundes, veiksmīgs pretuzbrukums izdevās mājiniekiem, un pēc Gunta Galviņa piespēles ripu vārtos raidīja Džeriņš.

Otrā perioda sākumā mājinieki vēlreiz nonāca mazākumā, kas SKA ļāva vienus vārtus atgūt. Vairākuma izspēlē no iemetiena apļa precīzs bija Šipačovs. Turpinājumā aizritēja asa cīņa un piecas minūtes vēlāk viesi bloķēja "Dinamo" vārtsargu Sedlāčeku, par ko gan soda nesaņēma. Sadursme rīdzinieku vārtu priekšā noslēdzās ar pagrūstīšanos, taču nekādas sankcijas komandām piespriestas netika. Pēc spēles atsākšanas jau nākamajā uzbrukumā laba izdevība bija Indrašim, tomēr viņa metiens bija neprecīzs.

Tāpat asa cīņa izvērtās arī turpinājumā, un piecas minūtes pirms perioda beigām vienā no epizodēm Indrašis dabūja ar slidu pa seju, kā dēļ ar asiņojušu virslūpu pameta laukumu un cīņu neturpināja. Lai gan latvietis šajā epizodē bija lielākais cietējs, tomēr saņēma noraidījumu par turēšanu. Mazākumā Latvijas vienība izturēja, turklāt perioda pēdējā minūtē pēc lieliskas Miķeļa Rēdliha individuālas spēles Rīgas klubs panāca 3:1.

Trešās trešdaļas sākumā SKA uzbrucējs Aleksandrs Barabanovs izdarīja bīstamu metienu pa "Dinamo" vārtiem, tomēr Sedlāčeks bija savu uzdevumu augstumos. Piecas minūtes vēlāk jau Rīgas hokejistiem izdevās labs pretuzbrukums, taču Rēdliham pārsvaru trīskāršot neizdevās, turklāt skaitliskā sastāva pārkāpuma dēļ "Dinamo" nonāca mazākumā, ko gan izturēja. Perioda vidū "Dinamo" no vārtu zaudējuma glāba vārtu stabs, bet sešas minūtes pirms pamatlaika beigām komandas nopelnīja abpusējo noraidījumu. Interesanti, ka "Dinamo" rindās divu minūšu sodu par tēlošanu saņēma Māris Bičevskis.

Pusminūti pēc noraidīto spēlētāju atgriešanās laukumā Bučņevičs vienus vārtus atguva. Minūti vēlāk SKA vārtsargu Koskinenu nomainīja pret sesto laukuma spēlētāju, tādējādi viesiem izdevās aktīvi uzbrukt "Dinamo" vārtiem. Tomēr nogurums SKA rindās darīja savu, un "Dinamo" izdevās pārtvert ripu, kas noslēdzās ar Saulieša precīzu metienu tukšos Sanktpēterburgas vienības vārtos. Rīdzinieku aktīvo uzbrukumu dēļ viesiem vairs neizdevās nomainīt vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, tādējādi "Dinamo" svinēja uzvaru ar 4:2.

Rīgas klubs izredzes tikt izslēgšanas spēlēs zaudēja februāra sākumā, kad tam vēl bija atlikušas piecas spēles KHL regulārajā čempionātā, bet pēc pagājušajā nedēļā aizvadītā izlašu pārtraukuma rīdzinieki otrdien ar 1:0 savu skatītāju priekšā pieveica Maskavas "Dinamo", pārtraucot savu trīs zaudējumu sēriju.

Pirms otrdienas mača Normunda Sējēja vadītā komanda 8.februārī viesos ar 2:3 pagarinājumā zaudēja Bratislavas "Slovan", kas līdz ar to kā pēdējā - astotā - komanda Rietumu konferencē nodrošināja sev vietu izslēgšanas spēlēs.

Arī pašreizējā Gagarina kausa čempione SKA nodrošinājusi sev vietu izslēgšanas spēlēs, bet šomēnes aizvadītajos piecos mačos šī vienība tikusi pie diviem panākumiem. Tiesa, sezonas nogrieznī Sanktpēterburgas klubs demonstrē nestabilu sniegumu, kas rudenī no amata lika atbrīvot galveno treneri Andreju Nazarovu, bet viņa vietā stājās kādreizējais krievu aizsargs Sergejs Zubovs.

Rīgas un Sanktpēterburgas klubi savā starpā tikās otro reizi šosezon, bet septembrī uzvaru izbraukumā ar 4:1 izcīnīja rīdzinieki, divus vārtus gūstot Mikam Indrašim.

Rīgas "Dinamo" ar 75 punktiem 60 spēlēs regulāro čempionātu noslēdza 12.vietā Rietumu konferencē, bet SKA ar 100 punktiem bija sestajā pozīcijā.

Rīgas "Dinamo" Gagarina kausa izcīņai divus gadus pēc kārtas nav spējis kvalificēties pirmo reizi vēsturē. Tāpat vienība izslēgšanas spēlēs nav iekļuvusi jau trešo reizi pēdējo četru gadu laikā.

Izslēgšanas spēlēs, kas sāksies svētdien, vairs nebūs sapāroto maču - komandām starp 1-2 un 3-4 spēlēm būs vienas dienas brīvdienas, lai hokejisti varētu atgūt spēkus. Sezona noslēgsies ne vēlāk kā 2016.gada 19.aprīlī, kad plānota Gagarina kausa izcīņas finālsērijas septītā spēle.

Trenera pēcspēles komentāru lasiet šeit.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)