Banner 980x90

Rīgas Stradiņa universitātē sākas ziemas uzņemšana

No pirmdienas, 6.janvāra divu nedēļu garumā līdz piektdienai, 17.janvārim Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) notiks ziemas uzņemšana sociālo zinātņu, kā arī medicīnas un veselības aprūpes pamatstudiju un maģistra studiju programmās ar vairāk nekā 300 studiju vietām, pilsētas informācijas portālam Pilseta24.lv vēsta RSU Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Edijs Šauers.

Uzņemšana notiks četrās pamatstudiju programmās ar 226 maksas studiju vietām un vienu, no RSU pašu līdzekļiem piešķirtu bezmaksas vietu:

RSU Uzņemšanas komisijas vadītāja Intra Treija norāda, ka esam pārliecināti, ka būs gaidāms liels studētgribētāju pieplūdums. "Ziemas uzņemšanā lielākā interese ir par nepilna laika studijām, uz kurām piesakās cilvēki, kuri strādā, bet vēlas pilnveidoties profesionāli un personiski. Viņi jau iepriekš ir izplānojuši, kā apvienot darbu ar studijām, kas ne vienmēr notiek, piesakoties studijām vasarā.

Tāpat liels pieteikumu skaits sagaidāms vēlākos studiju posmos, kad iepriekš, citās augstskolās, iegūtā izglītība tiek pielīdzināta atsevišķiem RSU kursiem, kas ļauj studentiem turpināt vai pabeigt studijas tieši RSU ietvaros. Šāda, pēdējos gados izveidojusies, tendence ir saistīta ar citu augstskolu slēgšanu. To kādreizējie studenti vēlas turpināt studijas, kas tagad ir iespējams RSU. Piemēram, tā tas jau notiek tiesību zinātnēs, kas nodrošina kvalifikācijas celšanu iekšlietu sistēmas darbiniekiem, kā arī tas sagaidāms sociālā darba programmās. Studijas Ziemas uzņemšanas programmās sāksies jau 2014.gada februārī."

RSU vienmēr ir strādājusi pie tā, lai veidotu modernas, sabiedrības aktuālos jautājumus risinošas studiju programmas, kas ļāvis to absolventiem gan ātri un sekmīgi atrast darbavietu, gan kļūt par viedokļu līderiem savā profesionālajā jomā. Vienmēr lielu interesi izraisa sabiedrībā pazīstamā sociālantropologa Klāva Sedlenieka vadītā maģistra studiju programma "Sociālā antropoloģija", kas netradicionālā un starpnozaru formā ļauj izprast indivīdu rīcību un tās motivāciju dažādās kultūrās un sabiedrībā. Piemēram, viena no absolventēm, fotogrāfe Elīna Kursīte uzsver, ka "antropoloģija ir viena no vispersoniskākajām zinātnēm, kas liek uzdot jautājumus gan par citiem, gan par sevi. Nesaprotot sevi, nevar saprast sabiedrību un cilvēkus sev apkārt. Šīs studijas ir padarījušas domāšanu atvērtāku, parādot, cik svarīgi ir mācēt uzdot pareizos jautājumus."

 Ar programmas aprakstu un citu studentu liecībām par studijās gūto pieredzi varat iepazīties tuvāk programmas mājas lapā šeit:  http://www.rsu.lv/studiju-iespejas/magistra-studijas/studiju-programmas/sociala-antropologija

Starp populārākajām programmām katru gadu ir arī pazīstamā kriminologa Andreja Vilka vadītās RSU Juridiskās fakultātes programmas, piemēram, profesionālā maģistra studiju programma "Tiesību zinātne", kuru vada policijas ģenerāli Aldis Lieljuksis. Savukārt regulāri vislielākais konkurss uz vienu studiju vietu, ir dietoloģes Lolitas Neimanes vadītajā bakalaura studiju programmā "Uzturs". RSU jau vairāku gadu garumā sekmīgi ir aizpildījusi visas valsts budžeta vietas, kā arī tai ir izdevies efektīvi kāpināt maksas studentu skaitu programmās, kurās valsts budžeta līdzekļi netiek piešķirti, piemēram, sociālajās zinātnēs.

Pieteikšanās studijām notiek pašas RSU veidotajā elektroniskās pieteikšanās sistēmā e-Uzņemšana, taču pieteikties studijām var arī klātienē RSU centrālajā ēkā Rīgā, Dzirciema ielā 16, Studentu servisā, K korpusa 100. kabinetā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)