Banner 980x90

Rudenī apgrozībā nonāks Vidzemei veltīta divu eiro piemiņas monēta

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Latvijas Banka plāno izlaist divu eiro piemiņas monētas, kas būs veltītas Latvijas kultūrvēsturiskajiem apgabaliem. Pirmā monēta plānota šā gada rudenī, un tā būs veltīta Vidzemei.

2017.gadā būs divas šīs sērijas divu eiro piemiņas monētas, bet 2018.gadā - ceturtā, aģentūru LETA informēja Latvijas Bankas preses sekretārs Jānis Silakalns.

Šo piemiņas monētu nacionālajā pusē tiks attēloti attiecīgo kultūrvēsturisko apgabalu ģerboņi.

Kā ziņots, ik gadu ikviena eirozonas valsts var izlaist divas divu eiro piemiņas monētas (īpaša dizaina divu eiro apgrozības monētas), kas veltītas valsts, Eiropas vai pasaules nozīmes notikumiem. Papildus tam visas eirozonas valstis kopā var izlaist vēl vienu divu eiro monētu saskaņā ar kādu kopēju Eiropas Savienības valstu tēmu. Piemiņas monētām ir tādas pašas iezīmes un Eiropas puse kā parastajām divu eiro apgrozības monētām, bet pusē ar attiecīgās valsts veidoto simboliku tām attēlots piemiņas motīvs. Eiro piemiņas monētas ir likumīgs maksāšanas līdzeklis eirozonā - tās var izmantot un tās jāpieņem tāpat kā visas pārējās eiro apgrozības monētas.

Latvijas Banka līdz šim laidusi klajā vairākas divu eiro piemiņas monētas - Eiropas kultūras galvaspilsētai Rīgai un Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienības Padomē veltītas monētas, ka arī monētu ar stārķa attēlu. Latvija izlaida arī kopīgu eirozonas valstu divu eiro piemiņas monētu, kas veltīta Eiropas Savienības karoga 30.jubilejai.

Šogad plānota divu eiro piemiņas monēta ar govs attēlu, tādējādi eiro piemiņas monētā pārdzims mākslinieka Gunāra Lūša veidotais govs tēls, kas kā zemes un lauku simbols ilgus gadus rotāja divu latu apgrozības monētas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)