Banner 980x90

Rūpējies par savu ādu šodien, iegūsti rezultātus nākotnē 

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sejas āda, un jo īpaši āda ap acīm, ir ļoti jutīga dažādu ārējo un iekšējo faktoru dēļ, kā ietekmē tā nonāk katru dienu. Šī iemesla dēļ regulāras rūpes par ādu ikdienā ir ļoti būtiskas. Tas, cik labi tu izskatīsies vēlāk, ir lielā mērā atkarīgs no tā, ko tu dari šodien - cik sabalansēta ir tava diēta, kāds ir tavs dzīvesveids, kādu kosmētiku izvēlies un cik pareizi to lieto. Dermatoloģe, skaistuma eksperte un augsti kvalificēta sejas ādas kopšanas speciāliste Jūlija Levinsone pastāstīs, kā jebkurā vecumā ar ēdiena, ikdienas paradumu un kosmētisko līdzekļu palīdzību, saglabāt veselīgu sejas ādu, un jo īpaši jutīgo ādu ap acīm. 

Mēs novecojam, un to nav iespējams nedz novērst, nedz apturēt. Bet vai tu zini, ko novecošana patiesībā nozīmē? Novecojot palēninās šūnu aktivitāte un samazinās kolagēna izstrāde tajās, kas savukārt ir būtisks, lai ādu saglabātu elastīgu un gludu. Kolagēna izstrādes samazināšanās rezultātā, āda kļūst plānāka un tā zaudē elastību. Tā vairs nespēj saglabāt mitruma līmeni iepriekšējā līmenī, tādejādi sāk rasties vairāk krunciņas. Tieši tāpēc mums ir jāzina, kā pareizi parūpēties par ādu, un kā tai ikdienā palīdzēt saglabāt vitalitāti. 

Vispirms – pabaro ādu no iekšpuses!

Ar vienkāršu ikdienas paradumu palīdzību mēs varam nodrošināt, ka āda ir veselīga un jauneklīga ilgu laiku! Ādai jo īpaši patiks, ja ēdienkartē tiks iekļauti rieksti, avokado, saldie kartupeļi, olīveļļa un gurķi. Rieksti, avokado un olīveļļa ir lieliski E vitamīna avoti, kam piemīt antioksidantiskas īpašības, tas aizsargā no kaitīgajiem UV stariem, mitrina, baro un atjauno ādu. Avokado arī satur mononesaturētos taukus, kas uzskatāmi par "labajiem taukiem". Mononesaturētie tauki satur uzturvielas, kas palīdz organismam veidot jaunas šūnas un apgādāt tās ar nepieciešamajām vielām. Tajā pašā laikā, saldais kartupelis un gurķis ir lieliski A vitamīna avoti, kas ir jo īpaši noderīgs sausai sejas ādai. Gurķis satur daudz kālija un magnija, kas mitrina ādu, kā arī C vitamīnu, kas savukārt palielina ādas elastību, nomierina to un mazina iekaisumus. Tā kā gurķi satur daudz ūdens, to regulāra lietošana uzturā veicina toksīnu izvadīšanu no organisma. Iekļauj šos produktus savā ikdienas ēdienkartē, un tava āda būs tev pateicīga ilgtermiņā. 

Uzturvielām bagāta pārtika no iekšpuses, kvalitatīva ādas kosmētika - no ārpuses

Eksperte Jūlija Levinsone uzsver ikdienas sejas ādas kopšanas procedūru nozīmi, lai uzturētu ādu veselīgu no ārpuses: "Ikdienas ādas kopšanas procedūru plānā vajadzētu ietilpt ādas tīrīšanai divas reizes dienā. Ir būtiski, lai ādas tīrīšanas līdzekļi atbilstu jūsu sejas ādas tipam. Kad āda attīrīta no netīrumiem, kas uz tās sakrājušies dienas laikā, vēlams izmantot toniku, kas nesatur alkoholu. Procedūru vienmēr vajadzētu noslēgt, uzklājot kopjošu līdzekli, kas ir atbilstošs sezonai – vasarā tam jābūt mitrinošam, bet ziemā – barojošam." Lielisks mitrinošs līdzeklis vasaras sezonai ir "Herbalife SKIN" mitrinošais acu krēms, kas palīdz dehidrētai ādai atgūt vitalitāti. Jūlija Levinsone piebilst, cik ļoti būtiski ir sekot kosmētikas sastāvam un izmantot tādu kosmētiku, kas satur augstas kvalitātes sastāvdaļas un ir piemērotas ādas ap acīm kopšanai: "Kosmētikas līdzekļiem, kas paredzēti ādas ap acīm kopšanai, būtu jāsatur maigas izejvielas, kas neizraisa kairinājumu vai alerģiskas reakcijas. Sastāvdaļas, kurām jābūt atrodamām šajos kosmētikas līdzekļos, ir: antioksidanti, SPF, sastāvdaļas, kas palīdz sintezēt kolagēnu, piemēram, C vitamīns, kas kavēs arī pigmentu veidošanos, tāpat sastāvdaļas, kas palīdz saglabāt ādas dabīgo aizsargslāni, piemēram, keramīds un skvalīns, un visbeidzot – sastāvdaļas, kas palīdz atjaunot dermas šūnas, piemēram, retinoīds".  

Ir vienlīdz svarīgi zināt, no kā sastāv kosmētika, ko lietojam, kā arī – kā to pareizi lietot. Piemēram, nekad nevajadzētu aizvietot acu krēmu ar kāda cita veida krēmu. Āda ap acīm ir jo īpaši jutīga un plāna, tāpēc tai paredzēto kosmētiku nevajadzētu aizvietot ar kosmētikas līdzekļiem, kas paredzēti citu zonu kopšanai. Tomēr tā darot, iespējams nodarīt lielu kaitējumu ādai ap acīm. Otrkārt, nelieto gelu ādai ap acīm, ja tev piemērotāks ir krēms, un otrādāk. Tā vietā, lai palīdzētu ādai, tu vari tai kaitēt, un sekas var būt tālejošas. Ja acu krēms vai gels ir izvēlēti atbilstoši ādai un tās vajadzībām, tas var ļoti būtiski uzlabot ādu, palīdzot tai būt un izskatīties jaunai un dzīvīgai. Pareizas kosmētikas izvēle un lietošana var uzlabot ādas izskatu pat par desmit gadiem! Vizuāli tas nozīmētu mazākas grumbiņas, mazāk manāmi zilie riņķi ap acīm un mazināts pietūkums uz apakšējiem acu plakstiņiem. 

Izvēloties kosmētikas produktus, patērētājiem vajadzētu vērst uzmanību uz vienu mazu, bet būtisku niansi – ja krēmā esošās sastāvdaļas nav izgājušas oftalmoloģisko kontroli, šis krēms var ietekmēt redzi. Tāpēc būtiski ir izvēlēties krēmu ar norādi: "izieta oftalmoloģiskā kontrole".  

Dzīvesveidam un ikdienas paradumiem ir nozīme

Ar kosmētikas līdzekļiem vien brīnumus paveikt nevar. Tāpat arī pareizs uzturs nelīdzēs, ja dzīvesveids nebūs saskaņā ar veselīgas ādas priekšnosacījumiem. Paradums nenotīrīt dekoratīvo kosmētiku pirms došanās pie miera, smēķēšana, pārlieku liels alkohola patēriņš, sauļošanās un sēdošs dzīvesveids - katrs atsevišķi un visi kopā ļoti ietekmē mūsu ādas kvalitāti un skaistumu. Ja dienas beigās mēs nenotīrām dekoratīvo kosmētiku, āda nevar elpot un atjaunoties, tā vienkārši izžūst. Alkohols un smēķēšana veicina dehidratāciju un tumšo loku veidošanos zem acīm, kamēr sēdošs dzīvesveids palēnina asins cirkulāciju, tādejādi traucējot asinīm apgādāt ķermeni, tai skaitā arī ādu, ar nepieciešamajām uzturvielām. Un lai cik ļoti mums patiktu sauļoties – nevajadzētu ar to pārlieku aizrauties, jo sauļošanās veicina ādas fotonovecošanos. 

Ādas stāvoklis tavos 20, 40 un 60 gados atšķiras, tāpēc ir būtiski par to rūpēties atbilstoši vecumam. Piemēram, 20 gadu vecumā galvenais, kas tev ir jādara, ir jānodrošina, lai āda būtu tīra un neveidotos kādi dziļāki defekti. Kad esi sasniegusi 40 gadus, ir jāpievēršas procedūrām, kas mazinātu gadu gaitā radušās izmaiņas ādā. Vairāk uzmanības jāpievērš tam, lai mazinātu grumbiņas un hiperpigmentāciju, un jācenšas uzturēt ādu pēc iespējas labākā stāvoklī. Kad gadu slieksnis jau ir 50 un 60, ir laiks aplūkot rezultātus – tas, cik pareizi esi rūpējusies par ādu jaunības gados, tagad būs skaidri redzams un novērtējams uz tavas sejas. Šajā vecumā ir jāveic visas ierastās ikdienas skaistumkopšanas rutīnas procedūras un pie kosmetologa jāvēršas regulāri. 

"Herbalife" ir globāla uztura kompānija, kas ar lielisku produktu palīdzību maina cilvēku dzīvi jau kopš 1980. gada. Mūsu uztura, svara kontroles, enerģijas, sporta un personīgās higiēnas produkti ir ekskluzīvi pieejami tikai pie uzticīgajiem neatkarīgajiem "Herbalife" partneriem vairāk nekā 90 valstīs visā pasaulē. Mēs esam apņēmušies cīnīties ar tādām pasaulē izplatītām problēmām kā uzturvielām nabadzīgu uzturu, svara pieaugumu, piedāvājot augstas kvalitātes produktus un individuālās "Herbalife" biedru konsultācijas ikdienā, kas iedvesmo mūsu klientus pievērsties veselīgam un aktīvam dzīvesveidam.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)