Banner 980x90

Sākts kriminālprocess saistībā ar pārkāpumiem, kuru dēļ amatu zaudēja Limbažu Pašvaldības policijas priekšnieks

Daugavpils, 30.maijs, LETA. Sākts kriminālprocess saistībā ar iespējamiem pārkāpumiem, par kuriem no amata tika atbrīvots Limbažu Pašvaldības policijas priekšnieks, noskaidroja aģentūra LETA.

Kā ziņots, Limbažu novada domes ārkārtas sēdē 29.maijā pašvaldības deputāti ar balsu vairākumu no amata atbrīvoja Limbažu novada pašvaldības policijas priekšnieku Valdi Auziņu.

Aizbildinoties ar izmeklēšanu un iespējamu tiesvedību, pašvaldībā neatklāj, par kādiem pārkāpumiem Auziņš tika atbrīvots.

Kā informē pašvaldība, pirms darba līguma uzteikšanas deputāti pilnvaroja Limbažu novada pašvaldības izpilddirektoru Aināru Liniņu saņemt arodbiedrības piekrišanu par pašvaldības policijas priekšnieka atbrīvošanu. Ja arodbiedrība nepiekritīs darba līguma uzteikumam, pašvaldība plānojusi celt prasību tiesā par darba līguma izbeigšanu.

LETA noskaidroja, ka pašvaldība saistībā ar šo lietu vērsusies Valsts policijā.

Valsts policijas pārstāve Anžela Geļjanu apstiprināja, ka policijā ir saņemts iesniegums un sākts kriminālprocess. Kriminālprocess nav sākts pret Auziņu, bet tajā figurē darbinieku kopums. Aizdomās turamo šajā lietā nav. Notiek izmeklēšana.

Ar pašu Auziņu aģentūrai LETA sazināties neizdevās.

Kā ziņots, par Auziņa atbrīvošanu no ieņemamā amata nobalsoja septiņi, bet pret bija viens deputāts. Vēl trīs deputāti balsošanā nepiedalījās.

No Limbažu novada pašvaldības policijas priekšnieka amata Auziņš atbrīvots, jo "zaudējis darba devēja uzticību". Limbažu pašvaldība Auziņu no amata atstādināja jau martā, "pamatojoties uz pašvaldībā saņemto ziņojumu", lai veiktu ziņojumā minēto faktu noskaidrošanu.

Policijas vadītāja pienākumus pagaidām pilda Limbažu novada pašvaldības policijas priekšnieka vietnieks Raivis Galītis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)