Banner 980x90

Salacgrīvā atklāj izgaismoto puķu dobi

Publicitātes foto/ Foto: Salacgriva.lv
Publicitātes foto/ Foto: Salacgriva.lv
Otrdien, 18.oktobra vakarā, sagaidot tumsu, svinīgi atklāja, jeb iededza apgaismojumu pie puķu dobes laukumā pretī Tūrisma informācijas centram, bibliotēkai un muzejam, pilsētas informācijas portāls Limbazi24.lv uzzināja Salacgrīvas novada pašvaldībā. 

Puķu dobe šajā vietā ir jau sen, bet novada ainavu arhitektei Līgai Jumburgai pagājušā gada nogalē radās ideja kā to padarīt košāku, krāsaināku un pamanāmāku rudens un ziemas tumšajos vakaros. 

Viņa uzrunāja pirmskolas izglītības iestādes "Vilnītis" vadītāju Daci Vilemsoni, kura, savukārt, aicināja mazos iestādes audzēkņus zīmēt savu sapņu pilsētu. Zīmējumus iesūtīja Līgai. Kopā ar uzņēmēju izvēlēti zīmējumi, kurus izgrieza metāla plāksnēs tā, lai būtu iespējams, pēc tam tās izgaismojot, radīt interesantu, jauku un gaišu apskates objektu. 

Šajā vakarā notika svinīga apgaismojuma iedegšana un atklāšana kurā piedalījās zīmējumu autori, viņu vecāki, pašvaldības vadītājs Dagnis Straubergs, ainavu arhitekte Līga Jumburga un ieinteresētie skatītāji. Atklāšanas lentu grieza Edgars Kalņiņš, viņa zīmējumu uz izgaismotajām plāksnēm ir visvairāk, apgaismojumu iededza Simona Vilemsone. Zīmējumu autori – Edgars Kalniņš, Simona un Tomass Vilemsoni un Leonards Mauriņš saņēma nelielas dāvaniņās, cienājās ar svētku kliņģeri un tēju. 

Pašvaldības vadītājs Dagnis Straubergs sacīja: "Paldies ainavu arhitektei par jauko ideju, paldies bērniem par zīmējumiem un vecākiem par atbalstu. Visi kopā esam vēl vienu vietu pilsētā esam padarījuši mīļu, patīkamu un gaišu tumšajos rudens un ziemas vakaros."

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)