Banner 980x90

Salacgrīvā izveidots daudzfunkcionāls bērnu un ģimeņu saieta centrs

Ikviens tiek laipni aicināts piedalīties daudzfunkcionāla bērnu un ģimeņu saieta centra iepazīšanās pasākumā 11.oktobrī no plkst.10.00 līdz plkst.13.00 Ostas ielā 1, Salacgrīvā, AS "Brīvais Vilnis" administrācijas ēkas 1.stāva zālē, pilsētas informācijas portālu Limbazi24.lv informēja Salacgrīvas novada ģimeņu biedrība.

Noslēdzies projekts, kura mērķis bija izveidot vietu, kur uz saturīgām nodarbībām, aktivitātēm un kvalitatīvu brīvā laika pavadīšanu var pulcēties vecāki ar dažāda vecuma bērniem. Projekta ietvaros tika iekārtotas Salacgrīvas novada ģimeņu biedrības telpas, izveidots daudzfunkcionāls bērnu un ģimeņu iekštelpu rotaļu centrs.

AS "Brīvais Vilnis" administratīvās ēkas 1.stāvā esošā telpa ir aprīkota ar bērniem piemērotām attīstošajām atrakcijām - slīdkalniņu, bumbu baseinu, divos līmeņos izveidotu šķēršļu joslu, sīko motoriku attīstošām rotaļlietām. Izglītojošu nodarbību īstenošanai iegādāti galdi un krēsli. Iekštelpu rotaļu laukums pirmsskolas vecuma bērniem un viņu vecākiem ir nepieciešamība, īpaši gada aukstajos, vējainajos, nemīlīgajos mēnešos, kad aktivitātes āra spēļu laukumos ir stipri ierobežotas.

Projekts "Daudzfunkcionāla bērnu un ģimeņu saieta centra izveide Salacgrīvā" realizēts Lauku attīstības programmas 2007.- 2013.gadam pasākuma "Lauku ekonomikas dažādošana un dzīves kvalitātes veicināšana vietējo attīstības stratēģiju īstenošanas teritorijā" aktivitātes "Iekārtu, tehnikas, aprīkojuma, informācijas tehnoloģiju un programmu nodrošinājuma iegāde un uzstādīšana, infrastruktūras izveide sabiedrisko aktivitāšu (ieskaitot apmācību un interešu klubus, kultūras, vides aizsardzības, sporta un citas brīvā laika pavadīšanas aktivitātes) dažādošanai vietējiem iedzīvotājiem" ietvaros. Projekta norisi, ieguldot novadā augošās jaunās paaudzes attīstībā, finansiāli atbalstījusi Salacgrīvas novada dome, Salacgrīvas novada ģimeņu biedrība un sniedzot iespēju izmantot uzņēmuma telpas, AS "Brīvais Vilnis".

Plānots, ka Ģimenes Centrs šobrīd darbosies trīs darba dienas nedēļā. Darboties rotaļu laukumā mīļi gaidīti vecāki ar pirmsskolas vecuma bērniem! Iepriekš piesakoties, būs iespēja uz dažām stundām atstāt bērnu profesionāla pedagoga uzraudzībā, kārtojot sadzīviskus jautājumus, apmeklējot ārstus un tml. Tas ir inovatīvs risinājums, kāds līdz šim novadā vēl nav piedāvāts.

Salacgrīvas novada ģimeņu biedrība ir dibināta ar mērķi atbalstīt, izglītot novada māmiņas un tētus mazuļu gaidīšanas un audzināšanas procesā, organizējot izglītojošas lekcijas ar pieaicinātiem speciālistiem par aktuāliem jautājumiem. Sniegt iespēju mazuļiem no agrīna vecuma, kopā ar kādu no vecākiem, apmeklēt izglītojošas nodarbības un atrasties vidē, kura radina pie sabiedrības, stiprina drošības sajūtu, veicina radošas, atvērtas personības attīstību. Organizēt aktīvas brīvā laika pavadīšanas iespējas novadā ģimenēm ar bērniem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)