Banner 980x90

Salacgrīvā par nepilniem 1,2 miljoniem eiro taps jahtotāju servisa ēka

Rīga, 26.febr., LETA. Salacgrīvas ostas pārvalde noslēgusi līgumu ar SIA "Cander būve" par jahtotāju servisa ēkas būvniecību Salacgrīvā, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

"Cander būve" piedāvājums uzbūvēt ēku par nepilniem 1,2 miljoniem eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli, izraudzīts kā saimnieciski izdevīgākais.

Lai veiktu plānotos būvdarbus, no "SEB banka" tiek ņemts 1,25 miljonu eiro aizņēmums uz pieciem gadiem ar iespēju to pagarināt. Uz ostas pārvaldes pleciem būs aptuveni 300 000 eiro atdošana, lielāko daļu apmaksās no Igaunijas-Latvijas pārrobežu sadarbības programmas "Interreg". Projekta īstenošanu finansiāli atbalstīs arī pašvaldība, kurai tāpat ir sava interese ēkas izmantošanā, skaidroja Ostas pārvaldnieks Ivo Īstenais.

Patlaban būvnieki gatavo dažādus garantijas dokumentus. Plānots, ka būvniecības darbi sāksies martā, bet darbu pabeigšana iecerēta decembrī.

Uz šī projekta īstenošanu gaidīti pieci gadi. Objekta primārais mērķis būs nodrošināt servisu jahtotājiem. "Protams, tas noderēs arī laivotājiem lejā pa Salacu. Pašas ostas pārvaldes interese, ka šī būs arī viņu mājvieta, vairs nevajadzēs nomāt telpas. Savukārt pašvaldība tādējādi būs parūpējusies par Limbažu un Salacgrīvas sporta skolas airētājiem - ēkā uzglabās arī viņu laivas. Plānots, ka tur varēs saņemt arī tūrisma informāciju. Šobrīd vēl nevar skaidri pateikt, vai uz Salacas labo krastu no tagadējās mājvietas Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta ēkā pārcelsies Tūrisma informācijas centrs, iespējams, ka servisa ēkā kādā gudrā veidā būs nodrošināta informācija tūristiem viedierīcēs," klāstīja Īstenais.

Laukums, kur būvēs servisa ēku jahtotājiem, parasti tiek izmantots lieliem pasākumiem pilsētā. Salīdzinoši tuvie Reņģēdāju svētki maijā notiks turpat blakus, vienīgi ar būvlaukumu fonā, taču kā būs ar pārējiem svētku pasākumiem pilsētā, to lems organizētāji.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)