Banner 980x90

Salacgrīvas domes vadītājs pārmetumus slimnīcai "Ainaži" sauc par uzmanības novēršanu no citām problēmām medicīnā

Valmiera, 8.febr., LETA. Ažiotāža ap notikumiem bērnu psihoneiroloģiskajā slimnīcā "Ainaži" sacelta, lai novērstu uzmanību no citām problēmām medicīnā un valstī kopumā, šādu viedokli atklātā vēstulē sabiedrībai pauž Salacgrīvas novada domes priekšsēdētājs Dagnis Straubergs (LRA).

Viens no iemesliem saceltajai ažiotāžai varētu būt mērķis novērst uzmanību no citām veselības sistēmas neveiksmēm, piemēram, e-veselības sistēmā un Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas parādiem, izteicies Straubergs.

Pašvaldības vadītājam neesot saprotams, kādēļ par situāciju "Ainažos" uzsākts runāt tieši tagad, ja Veselības ministrija (VM) par to esot zinājusi jau gadiem. Straubergs pauž neizpratni arī par tiesībsarga rīcību, "neņemot vērā nevainības prezumpciju un izplatot informāciju par ārstniecības iestādē notikušo, lai tikai vēlāk vēstītu par faktisko informāciju, kas tikai attālināti sakrīt ar sākotnējiem izteicieniem".

"Izskanējuši plāni bērnus pārcelt un slimnīcas darbību apturēt. Kā neskaidru motīvu vadītu skandalozu paziņojumu dēļ var tik apsvērta iespēja reorganizēt vienīgo specializēto stacionāru valstī, kurš īpaši pielāgotās un izcilā stāvoklī esošās telpās sniedz kvalificētu un profesionālu psihiatrisko palīdzību bērniem un pusaudžiem ar ieilgušiem psihiskiem traucējumiem un saslimšanām?" savas bažas izsaka domes vadītājs.

No "Ainažu" vadītājas amata uz izmeklēšanas laiku atstādinātā Ilona Balode ir arī Saulkrastu novada domes deputāte un tāpat kā Straubergs pārstāv Latvijas Reģionu apvienības sarakstu.

Jau ziņots, ka tiesībsargs un Veselības inspekcija (VI) konstatējusi pārkāpumus slimnīcā "Ainaži". Pārkāpumi saistīti arī ar ārstniecības personāla, iespējams, neatbilstošu rīcību saistībā ar pacientu fiksāciju.

VI direktore Indra Dreika iepriekš preses konferencē skaidroja, ka šie pārkāpumi varētu būt saistīti ar ārstu un medicīnas personāla trūkumu. Tikmēr tiesībsargs Juris Jansons teica, ka bērni bija piesieti un fiksēti pat vairākas dienas un nedēļas. Pārbaudes gaitā bērni liecināja par piedzīvoto personālo fizisko un emocionālo vardarbību. Jansons pauda, ka bērni stāstījuši, ka par nepaklausību tiek sodīti ar potēm un piesiešanu pie gultas. Tiesībsargs uzskaitīja arī virkni citu konstatētu pārkāpumu.

Ņemot vērā, ka pārbaudē konstatēti arī iespējami krimināla rakstura pārkāpumi, tiesībsargs vērsies Ģenerālprokuratūrā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)