Banner 980x90

Salacgrīvieši ciemojas Gori pašvaldībā Gruzijā

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Pēc Gori pašvaldības uzaicinājuma, Salacgrīvas novada pašvaldības delegācija, laikā no 30.septembra līdz 3.oktobrim viesojās Gori pilsētā Gruzijā, pilsētas informācijas portāls Limbazi24.lv uzzināja Salacgrīvas novada pašvaldībā.

Draudzība ar Gori pašvaldību aizsākās pagājušajā gadā, kad deju kolektīvs "Tingeltangels" piedalījās deju festivālā Gori. Šogad, augusta beigās, Salacgrīvā viesojās Gori pašvaldības deputāti, bet septembra sākumā Gori pabija koris "Krasts" un pūtēju ansamblis "All Remember".

Šī bija Salacgrīvas pašvaldības oficiālā vizīte, novada pārstāvji – domes priekšsēdētājs Dagnis Straubergs, izpilddirektors Kaspars Ķemers, Salacgrīvas vidusskolas direktore Sanita Šlekone, Liepupes tautas nama vadītājs Andris Zunde un es, informācijas nodaļas vadītāja, piedalījāmies Gori pilsētas svētkos, tikāmies ar Gori pilsētas mēru, Gori rajona gubernatoru un apspriedām abu pašvaldību turpmāko sadarbību.

Trīs dienu vizīte bija iespaidiem un pasākumiem bagāta, tās laikā bija gan oficiālās tikšanās, gan pilsētas svētki, gan Staļina un etnogrāfiskā muzeju apmeklējums, gan iepazīšanās ar Gori apkārtnes vēsturiskajām vietām – Mtskhetas ciemu, Svetichoveli katedrāli, Džvari klosteri, Uplistsikhes kalnu alu pilsētu un Gori cietoksni, gan  Gori pilsētas sieviešu kora koncerts.

Gori pilsētas svētkos piedalījās arī draugi no Luckas pilsētas Ukrainā, Polijas Gdaņskas apgabala un Belostokas pašvaldībām Polijā.

2.oktobrī Gori pilsētas mērs Zurab Jirkvelishvili un Salacgrīvas novada domes priekšsēdētājs Dagnis Straubergs parakstīja nodomu protokolu par abu pašvaldību iespējamo sadarbību kultūras, tūrisma, izglītības un uzņēmējdarbības jomās.

Gori pašvaldības vadība vēlas uzzināt kādas ir iespējas rakstīt kopprojektus Eiropas Savienības finansējuma piesaistei, kā strādā mūsu uzņēmēji un kādas ir tūrisma jomas aktualitātes. Lai pārrunātu turpmāko sadarbību Salacgrīvas novada domes priekšsēdētājs Dagnis Straubergs uzaicināja Gori pašvaldības pārstāvjus nākamā gada pavasarī apmeklēt Salacgrīvas novadu.

Runājot par sadarbību kultūras jomā, Liepupes tautas nama vadītājs Andris Zunde jau tagad, uzaicināja Gori pilsētas mūziķus piedalīties nākamā gada akustiskās mūzikas festivālā "Sudraba kaija".

Secinājums pēc viesošanās ir viens – Gruzija ir valsts ar ļoti senu vēsturi, bagātu kultūru, skaistu dabu, gardiem ēdieniem, lieliskiem vīniem un bezgala viesmīlīgiem cilvēkiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)