Banner 980x90

Samazina "Aloja Starkelsen" valdi

Veiktas izmaiņas kartupeļu cietes ražošanas uzņēmuma SIA "Aloja Starkelsen" valdē, no valdes locekļa amata atbrīvojot Zviedrijas pilsoni Fredriku Dalbergu, kurš šo amatu ieņēma kopš 2014.gada marta, liecina "Firmas.lv" informācija.

Darbu valdes priekšsēdētāja amatā turpina Zviedrijas pilsonis Hanss Hugo Bergrens, kā arī valdes locekļi Andrejs Hansons un Jānis Garančs.

Kā ziņots, "Aloja Starkelsen" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2014.gada 1.septembra līdz 2015.gada 31.augustam, bija 6,56 miljoni eiro salīdzinājumā ar 6,24 miljoniem pirms gada.

Savukārt peļņa bijusi 238 203 eiro, kas ir 45% pieaugums salīdzinājumā ar 163 228 eiro peļņu iepriekšējā finanšu gadā.

Kā norādīts vadības ziņojumā, pērn "Aloja Starkelsen" nostiprinājis iepriekš iekaroto vietu bioloģiskās kartupeļu cietes ražotāju vadošajā pasaules trijniekā, kā arī palielinājis produktu klāstu, sākot bioloģiskā cepamā pulvera un ķīseļa ražošanu. Uzņēmums turpina strādāt, lai izveidotu bioloģiski audzētu kartupeļu kompetences centru Alojā un attīstītu bioloģisko kartupeļu audzēšanu Latvijā un Igaunijā.

Tāpat uzņēmums turpināja attīstīties trijos stratēģiskajos izaugsmes virzienos - plaša patēriņa produkcijas ražošana ar "Alojas" zīmolu un citu privāto preču zīmju ražošana un pārdošana Baltijas un Skandināvijas valstīs, pārtikas piedevu ar "lyckeby Culinar" zīmolu pārdošanas attīstība Baltijā un Baltkrievijā, kā arī bioloģiski audzētu kartupeļu cietes ar zīmolu "Organic poteto starch" ražošana un pārdošana eksporta tirgos.

"Aloja-Starkelsen" reģistrēts 1991.gadā Alojas novada Ungurpilī. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 259 131 eiro. Uzņēmumā strādā 66 darbinieki.

"Aloja-Starkelsen" lielākais īpašnieks ar 97,93% kapitāldaļu ir Zviedrijas koncerns "Sveriges Starkelseproducenter, forening u.p.a.", 0,80% kapitāldaļu pieder Hansonam, 0,64% - Garančam, 0,32% - Bergrenam, bet 0,16% kapitāldaļu katrai - Gunai Velkerei un Sofijai Kasimai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)