Banner 980x90

Skaistumkopšanas ekspertes 15 "zelta likumi" dabīgi skaistai ādai

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Tagad ir laiks, lai atjaunotu savu sejas ādu un sagatavotu to vasarai. "Herbalife" skaistumkopšanas eksperte, dermatoloģe un augsti kvalificēta sejas ādas kopšanas speciāliste Jūlija Levinsone stāsta, ka jūs to varat neaptvert, bet nepietiekams mitrums un sausais iekštelpu gaiss liek jūsu ādai zaudēt dabīgo mitrumu, atstājot to sausu, blāvu un vairāk pakļautu grumbu veidošanās procesam. 

Tomēr, pareiza kopšanas rutīna var palīdzēt atjaunot sejas ādu. Kā atjaunot sejas ādu pareizi? Jūlija Levinsone nosauc 5 visbiežākās kļūdas sejas ādas kopšanā un piedāvā 15 "zelta likumus", kas jāievēro, lai saglabātu dabīgi skaistu ādu. Cilvēki bieži pieļauj kļūdas sejas ādas kopšanā un līdz ar to ādas stāvoklis var kļūt vēl komplicētāks. "Man ir bijusi pieredze ar vairākiem klientiem, kuri lieto sejas krēmu katru dienu. Diemžēl tas ir bijis nepiemērots krēms viņu sejas ādas tipam. Rezultātā sejas āda bija zaudējusi tās dabīgo aizsargslāni un tādēļ bija parādījušās sejas ādas problēmas," stāsta J. Levinsone, atsaucoties uz vienu no izplatītākajām kļūdām sejas ādas kopšanā.

Citas biežākās kļūdas sejas ādas kopšanā vai mīti ir sekojoši:

1. Krēmu izvēle. Laikapstākļi var padarīt jūsu sejas ādu sausu un raupju. Daudzi no mums izvēlas barojošu sejas krēmu, kad pareizā izvēle būtu mitrinošs krēms. Ja sejas krēms ir izvēlēts nepareizi, sejas ādas sausums, blāvums un raupjums nepazudīs, turklāt var parādīties arī nepatīkams ādas spīdums, āda var palikt taukaina un laika gaitā uz tās var veidoties akne. Eksperte Jūlija Levinsone turpina: "Man ir bijusi pieredze arī ar klienti, kura nekad nebija lietojusi sejas krēmu vai losjonu, jo uzskatīja, ka ir labāk izvairīties no visiem sejas kopšanas līdzekļiem un "būt dabīgai". Rezultātā 45 gadu vecumā viņai bija ļoti sausa, dehidrēta āda, kas bija ļoti jutīga. Jau pēc diviem mēnešiem pareizas sejas kopšanas, kas atbilda viņas sejas ādas tipam, āda izskatījās daudz jaunāka un ieguva nelielu mirdzumu."

2. Attīrīšanas rutīna. Ir nepietiekami mazgāt/attīrīt seju tikai vienreiz dienā vai tikai tad, kad šķiet nepieciešams. Seja ir jāmazgā un jāattīra vismaz divas reizes dienā, piemēram, no rīta un vakarā. Ja jūs attīrāt savu sejas ādu mazāk nekā 2 reizes dienā, tas var izraisīt sejas ādas hidrolipīdu kārtas noārdīšanos, kā arī patogēnu izplatīšanos uz sejas.

3. Tonizējošs losjons nav nepieciešams. Jūs varat domāt, ka jums nav nepieciešams izmantot tonizējošo losjonu pēc sejas ādas attīrīšanas, taču patiesībā, losjons ir pirmais solis, lai piesātinātu ādu ar vērtīgām vielām. Ja jūs neizmantojat toniku pēc sejas mazgāšanas/attīrīšanas, ādas pH līmenis netiks normalizēts.

4. SPF ir nepieciešams tikai vasarā. Meklējot aizsargājušos krēmus, neaizmirsiet par saules aizsardzības faktoru SPF. Arī pavasarī ir būtiski izmantot sejas krēmu, kura sastāvā ir SPF. SPF faktors nodrošina uzticamu sejas ādas aizsardzību pret sauli, kuras ietekme var izraisīt vecuma plankumu (pigmentācijas) veidošanos. Vēl jo vairāk, ja ziemas laikā SPF 30 ir pietiekams, pavasarī un vasaras sākumā jums ir nepieciešams krēms ar vismaz SPF 50.

5. Ādas attīrīšana no atmirušajām šūnām. Attīrīšana no atmirušajām šūnām palīdz atklāt veselīgāku, mirdzošāku un pat tonizētāku sejas ādu. Attīrīšana no atmirušajām šūnām liek ādai atbrīvoties no blāvuma un sausuma, ko parasti izraisa atmirušās šūnas. Vislabāk izvēlēties sejas ādas kopšanas produktus, kas satur augu daļas, vitamīnus un antioksidantus, piemēram, "Herbalife" Abrazīvu krēmu ar ogām, kura sastāvā ir arī ogu sēkliņas. Ja jūs izmantojat skrubi 1-2 reizes 10-14 dienu laikā (atbilstoši savam sejas ādas tipam), sejas ādas mitrinoša krēma uzsūkšanās spēja uzlabojas vairākas reizes, ja mitrinošo krēmu lietojat uzreiz pēc skrubja lietošanas. 15 "zelta likumi" dabīgi skaistai sejas ādai Āda ir mūsu ķermeņa iekšienes atspulgs. Ja organisms kopumā ir vesels, āda izskatīsies jaunāka un mirdzošāka.

Lai palīdzētu iegūt dabīgi skaistu sejas ādu, eksperte Jūlija Levinsone piedāvā 15 vienkāršus "zelta likumus", ko ikviens var iekļaut savā dienas rutīnā:

1) Katru dienu izdzeriet dienā nepieciešamo ūdens daudzumu. Jūsu ķermenim ir nepieciešami aptuveni 1-1,5 l vai 6-8 glāzes ūdens dienā, kas veido aptuveni 30-40% no dienā nepieciešamā šķidruma daudzuma.
2) Katru dienu pastaigājieties svaigā gaisā un centieties staigāt vairāk. Vakara pastaigas pēc darba dienas ne tikai palīdzēs jums atslābināties un gādās par labāku miegu, bet arī samazinās asinsspiedienu un stiprinās jūsu muskuļus.
3) Ik dienas veltiet miegam vismaz astoņas stundas.
4) Lai izvairītos no liekas ādas atūdeņošanās, nelietojiet alkoholu, nesmēķējiet un nedzeriet pārāk daudz kafijas un melnās tējas.
5) Iekļaujiet savā diētā vairāk dārzeņu un veselīgu daudzumu augļu, centieties ēst sabalansēti, neaizmirstot par olbaltumvielām. Piemēram, viens ābols dienā palīdzēs palēnināt ādas novecošanās procesus. Šis auglis satur daudz vitamīna C, kas uztur jūsu ādu tvirtu un sniedz tai iekšējo mirdzumu. Arī citronos ir liels daudzums vitamīna C, kas nepieciešams kolagēna sintēzei. Ķirbja sēklas ir bagātas ar cinku, kas ir vitāli svarīgs jaunu ādas šūnu veidošanās procesā. Tāpat ķirbja sēklas uzlabo ādas tonusu un kontrolē taukvielu veidošanos ādā. Savukārt tomātos ir daudz antioksidanta likopēna, kam ir pret novecošanas īpašības, turklāt tas aizsargā ādu no saules no ādas iekšienes. Ņemot vērā to, ka tomāti ir dabīgi skābeni, to mīkstums palīdz samazināt poras un novērš pūtīšu veidošanos.
6) Mainiet spilvendrānu pēc iespējas biežāk.
7) Mazgājiet/attīriet savu sejas ādu vismaz divas reizes dienā (izvēlieties sejas ādas attīrīšanas līdzekļus, kas piemēroti jūsu ādas tipam).
8) Izvēlieties vienkāršus sejās ādas kopšanas produktus, īpaši ja jums ir jutīga āda. Neizvēlieties sejas ādas kopšanas produktus, kuri ir dažādās krāsās, ar dažādām smaržām vai tos, kas rada burbuļus un kuriem uz marķējuma ir rakstīts "antibakteriāls". Tādi sejas ādas kopšanas līdzekļi var kairināt jūsu ādu.
9) Lietojiet skrubi 1-2 reizes nedēļā, atbilstoši jūsu sejas ādas tipam.
10) Izmantojiet tonizējošu losjonu (pēc sejas ādas mazgāšanas/attīrīšanas), lai atjaunotu ādas pH līmeni.
11) Katru dienu lietojiet mitrinošu krēmu. No tā nedrīkst izvairīties, pat ja jums ir taukaina sejas āda. Mitrinoša krēma izmantošana ir īpaši būtiska tiem cilvēkiem, kuriem ir sausa sejas āda.
12) Atsakieties no "smagiem, trekniem" krēmiem un izmantojiet krēmus ar vieglāku, gaisīgāku konsistenci vai serumus. Pavasarī jūsu sejas āda parasti ir taukaināka, tas nozīmē, ka jūsu āda var pieņemt spēcīgākas sejās ādas kopšanas sastāvdaļas, piemēram, retinolu, kas palīdz uzlabot sejas ādas toni, cīnīties ar akni un samazināt smalkas grumbiņas. Ziemā retinols var sausināt un kairināt ādu, taču pavasarī to atkal var iekļaut sejas ādas kopšanas rutīnā.
13) Izvairieties no vēlmes pieskarties savai sejai. Šis ir ļoti nozīmīgs solis. Vienkārši pieskaroties sejai ar rokām, jūs varat nodot tai neskaitāmas baktērijas, kas sakrājušās uz jūsu plaukstām. Netīrumi var nosprostot ādas poras, kas var rezultēties nepievilcīgās pūtītēs.
14) Pirms dodieties ārā, uzklājiet uz sejas ādas SPF saturošu krēmu – šis paradums palīdzēs jums saglabāt jūsu sejas ādu jaunāku.
15) Izbaudiet visu, ko dariet!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)