Banner 980x90

Skolēni Limbažos sportiski atzīmē Vispasaules Sniega dienu

Sniega diena visā pasaulē tika atzīmēta 18. un 19.janvārī, savukārt Olimpiskais centrs "Limbaži" pasākumu pārcēla uz "piemērotāku laiku". Diemžēl ziema ar sniegu skopojās gan februārī, martā, gan novembrī, decembrī... Limbažu skolēni Vispasaules Sniega dienu atzīmēja 16.decembrī.

Kā informēja Olimpiskā centra "Limbaži" direktore Evita Bitmane, pasākumā bija aicināti piedalīties 1.- 6.klašu skolēni. Atsaucās Limbažu sākumskolas audzēkņi un kopā pasākumā piedalījās 309 bērni.

Skolēniem bija sagatavotas deviņas dažādas ar ziemu saistītas sportiskas aktivitātes, skolēni krāmēja malku, pikojās, meta pikas mērķī, izmēģināja spēkus "biatlonā", veicot pat soda apļus, ja šāviens - metiens nebija precīzs, vizināja viens otru "ragavās" - Limbažu Bērnu un jauniešu centra Tehniskās jaunrades nedēļā tapušajos minikāros. Visa klase soļoja saķērušies pie pašvaldības aģentūras "Alda" iedotajām slēpju nūjām, izveidojot garu ķēdi.

Bērni kopīgi pārvietojās pa "ledus gabaliem". Visgarākās rindas izveidojās pie Zemessardzes 27.kājnieku bataljona kaujas atbalsta rotas komandiera kapteiņa Ginta Ķepiņa, zemessargiem Jura Dārziņa, Alda Bērziņa, Mārtiņa Tolmačova, kuri palīdzēja skolēniem "pārvarēt aizu" – pārvietoties pa divām paralēlām virvēm, kas bija novilktas starp kokiem. Kā bērni paši pārejot teica, sākumā bijis bailīgi, bet priecājas, ka pārvarējuši savas bailes. Tenisa kortos valdīja īsts sacensību gars, uzsēžoties uz ratiņiem un velkoties ar rokām uz priekšu pa virvēm, skolēni sacentās savā starpā.

Kaut sniedziņš nebija, bērnu mirdzošās acis un viņu smiekli šo dienu darīja īpašu. Katrs bērns pēc siltas tējas padzeršanas tika pie Sniega dienas sertifikāta, karodziņa, un visa klase pie piparkūku maisiņa. Limbažu sākumskolai tika dāvināts speciālais Sniega dienas kauss.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)