Banner 980x90

Slimnīcā pieejama īslaicīgās sociālās aprūpes nodaļa

Pacientiem, kuriem ir problēmas sevi aprūpēt veselības vai vecuma dēļ, Limbažu slimnīcā atvērta īslaicīgās sociālās aprūpes nodaļa, vēsta laikraksts "Auseklis".

Šāds pakalpojums jau ticis piedāvāts iepriekš. Tad dažādas slimnīcas nodaļās pakalpojuma sniegšanai tika atvēlētas vairākas gultas. Novērtējot pakalpojuma pieprasījumu, lemts izveidot veselu nodaļu.

Kā raksta "Auseklis", uzturēšanās īslaicīgās sociālās aprūpes nodaļā ir maksas pakalpojums. Pacienta uzturēšanās tajā paredzēta līdz trīs mēnešiem. Nodaļā ir desmit pacientu gultas.

Jaunizveidotajā nodaļā ir nodrošināta aprūpe, medicīniskā personāla uzraudzība un noteikto ārstniecisko manipulāciju izpilde. Pacientus uzrauga arī ārsts, jo viņu veselības stāvoklis mēdz būt nestabils. Tad pacienti jāpārvieto slimnīcā uz dienas nodaļu vai pat jāved uz tuvāko neatliekamās palīdzības slimnīcu. Jaunajā nodaļā ir atšķirīga darba specifika, tādēļ tur strādā arī sociālais darbinieks, kurš novērtē pacientu pašapkalpošanās spējas un par viņu aprūpi konsultē tuviniekus, raksta "Auseklis".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)