Banner 980x90

Smaiļotājs Rumjancevs sasniedz Riodežaneiro olimpisko spēļu A finālu

Foto: Edijs Pālens/ LETA
Foto: Edijs Pālens/ LETA
Papildināts virsraksts un viss teksts

Latvijas smaiļotājs Aleksejs Rumjancevs piektdien sasniedza Riodežaneiro olimpisko spēļu A finālu 200 metru distancē.

Vispirms savā priekšsacīkšu braucienā Rumjancevs jau pašā sākumā nebija starp līderiem, bet turējās ap piekto vietu, kas ļāva nodrošināt vietu pusfinālā. Brauciena beigās viņš gan pakāpās vēl uz ceturto pozīciju.

Tikmēr par šī priekšsacīkšu brauciena uzvarētāju kļuva vācietis Ronalds Rauha, no kura Rumjancevs atpalika 0,825 sekundes.

Lai iekļūtu A finālā, savā pusfināla braucienā vajadzēja būt starp četriem ātrākajiem airētājiem. Rumjancevs savā braucienā turējās ceturtajā vietā, ko viņam spraigā cīņā arī izdevās saglabāt. Tas Latvijas sportistam ļāva kvalificēties sestdien gaidāmajam A finālam.

Cīņā par vietu A finālā Rumjancevs spraigā cīņā pieveica lietuvieti Ignu Navakausku, kamēr par brauciena uzvarētāju kļuva francūzis Maksims Bomū.

Līdz ar to Rumjancevs šajās olimpiskajās spēlēs sev nodrošinājis vismaz astoto vietu.

Rumjancevs šovasar izcīnīja trešo vietu Eiropas čempionātā 200 metru distancē.

2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs no Latvijas piedalījās Rumjancevs un Krists Straume, kuri vienā divniekā startēja 200 metru distancē, tomēr nostartēja nepārliecinoši, ierindojoties 11.vietā.

Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs šajā sporta veidā piedalījās arī kanoe airētājs Dagnis Iļjins, kurš 1000 metros ieņēma 13.vietu, bet 200 metros palika 21.pozīcijā.

Latvijai kanoe airēšanā ir divas sudraba medaļas, ko 1992. un 1996.gada olimpiskajās spēlēs 1000 metru distancē izcīnīja Ivans Klementjevs. Savukārt 1988.gadā Seulā Klementjevs zem Padomju Savienības karoga tika kronēts par olimpisko čempionu.

Riodežaneiro olimpiskās spēles noslēgsies svētdien.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)