Banner 980x90

Sporta nodarbības pirmsskolas vecuma bērniem Salacgrīvā

Svētdien, 16.martā, plkst.10.00 Salacgrīvas vidusskolas sporta zālē pirmsskolas vecuma bērnus aicina uz sporta nodarbību, pilsētas informācijas portālu Limbazi24.lv informēja Salacgrīvas novada ģimeņu biedrības pārstāvis.

Nodarbība paredzēta Salacgrīvas novada pirmsskolas vecuma bērniem, arī tiem, kas tieši nedzīvo Salacgrīvā, bet jebkurā vietā novadā. Sportošana notiek kopā ar vecākiem, vai vienu no tiem, kā arī var piedalīties citi ģimenes locekļi (māsas, brāļi, vecvecāki). Maksa par nodarbību trīs eiro no ģimenes, neatkarīgi no dalībnieku skaita.

Nodarbībai nepieciešams bērniem sportošanai atbilstošs tērps, pieaugušajiem tāds, kurā justos ērti.

Organizatori visus sportot gribētājus lūdz pieteikties līdz piektdienai, 14.martam, plkst.17.00.

Fiziskā aktivitāte ir nepieciešama visiem - no bērna līdz sirmgalvim. Regulāras fiziskās aktivitātes ir sevišķi nozīmīgas bērnu un pusaudžu vecumā, jo regulē ķermeņa masu un kaulu mineralizācijas procesu. Ja ir pietiekoša fiziskā aktivitāte bērnībā un tālāk pusaudžu gados, tad vēlāk jau pieaugušo vecumā tā ir garantija labai veselībai, (palīdzot izsargāties no tādām problēmām kā aptaukošanās, osteoporoze, sirds asinsvadu slimības, diabēts u. c.). Ja kustas vecāki, arī bērni ir daudz motivētāki kustībai, biežāk iesaistās dažos sporta pasākumos.

Un kā Baiba Kotāne komentēja "Sporta aktivitātēm ir ne tikai fiziskās attīstības veicinoša nozīme. Pirmsskolas vecumā fiziskā aktivitāte (lielā motorika) atbild gan par psihisko(domāšana, izziņa, atmiņa, uzmanība, uztvere), gan runas veidošanās procesu attīstību." 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)