Banner 980x90

Staicelē izspēlēta ceļazīme uz pasaulē lielāko jauniešu futbola turnīru

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Svētdien, 12.jūnijā Latvijas Futbola federācijas mācību un treniņu centrā "Staicele" noslēdzās ikgadējais "SKF Meet the World" turnīrs – atlases sacensības uz pasaulē lielāko jauniešu futbola turnīru "Gothia Cup", kas dēvēts arī par Pasaules kausa izcīņu jauniešiem. Pēc finālspēles 11 metru sitienu sērijā gūtās uzvaras ceļazīmi izcīnīja Šitika Futbola skolas jaunie futbolisti.

Kā pilsētas informācijas portālu Limbazi24.lv informēja Latvijas Futbola federācijas sabiedrisko attiecību speciālists Toms Ārmanis, turnīrā piedalījās astoņas Latvijas labākās U-14 vecuma grupas komandas, kas iespēju startēt šajās sacensībās nopelnīja pagājušā gada Latvijas Jaunatnes futbola čempionātā – BFC "Daugavpils", FS "METTA", FK "Tukums-2000/TSS", "Vidzemes FC", "Šitika Futbola skola", JFA "Jelgava", "Rīgas Futbola skola" un "Rēzeknes" FA.

Turnīru vienības atklāja piektdien ar pirmo divu apakšgrupu kārtu mačiem, bet sestdien sekoja noslēdzošās kārtas spēles grupās un pirmie izslēgšanas turnīra mači. Otro gadu pēc kārtas līdz izšķirošajai cīņai tika BFC "Daugavpils" un "Šitika Futbola skolas" pārstāvji. Ja pirms gada finālā ar 3:0 pārāki bija daugavpilieši, šoreiz cīņa noslēdzās neizšķirti 1:1, bet sekojušajā pēcspēles 11 metru sitienu sērijā ar rezultātu 3:1 uzvaru svinēja "Šitika Futbola skola".

 Turnīra spēļu rezultāti atrodami šeit.

Trešajā vietā turnīru noslēdza FS "METTA" komanda, kas pirms tam kā vienīgā grupu turnīrā tika pie trim uzvarām, tomēr vēlāk pusfinālā vien pēcspēles sitienos dramatiski piekāpās vēlākajiem uzvarētājiem no Šitika Futbola skolas. Ceturtie šajās sacensībās bija "Rīgas Futbola skolas" futbolisti, bet tālāk sekoja attiecīgi FK "Tukums-2000/TSS", "Rēzeknes" FA, "Vidzemes" FC un JFA "Jelgava".

Gaidot ikgadējo "Gothia Cup" turnīru, jaunieši arī no Latvijas tam par godu var piedalīties īpašā akcijā, kurā kopā ar saviem komandas biedriem jānofilmē izdomas bagāta vārtu guvuma svinēšana un jāiesniedz nofilmētais video dalībai līdzjutēju balsojumā.

 Plašāka informācija par konkursu atrodama šeit. 

"Gothia Cup" turnīrs Zviedrijas pilsētā Gēteborgā norisināsies no 17.līdz 23.jūlijam. Ik gadu tajā piedalās ap 1600 komandām no 80 pasaules valstīm, kas 110 laukumos aizvada 4500 spēles. Pirmoreiz šīs sacensības rīkotas 1975.gadā, un kopš tā laika "Gothia Cup" piedalījies gandrīz miljons jauno futbolistu no 141 valsts. Turnīra mērķis ir dot jauniešiem iespēju spēlēt futbolu starptautiska līmeņa turnīrā, tādējādi gūstot neaizmirstamu pieredzi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)