Banner 980x90

Staiceli vēlas pievienot Limbažu novadam

Limbažu novada pašvaldībā nonākusi vairāku Alojas novada deputātu parakstīta vēstule, kur izteikta vēlme Limbažu novadam pievienot Staiceli, vēsta laikraksts "Auseklis".

To laikrakstam apstiprina arī Limbažu novada domes vadītājs Māris Beļaunieks. Ceturtdien novada domes sēdē paredzēts apspriest šo jautājumu, uz sēdi aicināti arī vēstules autori. Priekšsēdētāju gan mulsinot fakts, ka novadam nav robežas ar Staiceli, raksta "Auseklis".

Viens no iesnieguma autoriem ir staicelietis Agris Rubenis. Viņš izteica gatavību braukt uz Limbažu novada domi, lai skaidrotu savu pozīciju. Kā raksta "Auseklis", deputāts uzskata, ka Alojas novada dome iznīcinoši izturas pret to, ko staicelieši savā laikā radījuši. Likvidēta interešu izglītības iestāde "Krustpunkti", izskanēja arī ideja par vidusskolas likvidēšanu. Viņi ir pie varas un likvidē likvidēšanas pēc, uzskata deputāts. Tajā pašā laikā novadā par līdzekļu taupīšanu domāts netiekot tiek veidoti jauni amati, bet kliedzošākais gadījums sabiedriskā centra iecerētā būvniecība Ungurpilī. Viņaprāt, tērēt savus 2 miljonus eiro centram vietā, kur dzīvo aptuveni 200 cilvēku, nav normāli.

Iesnieguma autori savus kolēģus Alojas novada domē par ieceri nav informējuši. Rubenis uzskata, ka Alojas novada domes lēmums šajā jautājumā nav nepieciešams, jo tāds jau bijis iepriekš, kad Staicele vēlējusies atdalīties no Alojas novada. Tāpat deputāts ir pārliecināts, ka arī paši staicelieši šo nodomu atbalstīšot. Sākumā iesnieguma autori vēloties uzzināt Limbažnieku viedokli, tad tapšot vēstule Vides aizsardzības un reģionālās aizsardzības ministrijai.

Alojas novada domes vadītājs Valdis Bārda par iesniegumu dzirdējis vien baumu līmenī. Viņu interesējot, kuri deputāti iesniegumu parakstījuši un kāds esot viņu pamatojums.

Limbazi24.lv jau vēstīja, ka Staicele vēlas atdalīties no Alojas novada.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)