Banner 980x90

Starp Limbažu 3.vidusskolu un Limbažu novada ģimnāziju aizvadīta sadraudzības spēle "Es mīlu Tevi, Latvija"

Publicitātes foto/ Foto: Limbazi.lv
Publicitātes foto/ Foto: Limbazi.lv
Lai dalītos priekā, kopā izzinātu un mērotos spēkā ar zināšanām par savu valsti, ceturtdien, 7.aprīlī Limbažu 3.vidusskolas aktu zālē notika Limbažu 3.vidusskolas skolēnu parlamenta rīkotā sadraudzības spēle "Es mīlu Tevi, Latvija" ar Limbažu novada ģimnāziju.

Kā pilsētas informācijas portāls Limbazi24.lv uzzināja Limbažu novada pašvaldībā, zināšanās par Latviju sacentās divas komandas no Limbažu novada ģimnāzijas un Limbažu 3.vidusskolas. Komandu kapteiņu lomas uzticētas abu izglītības iestāžu direktoriem - Ziedonim Rubezim un Guntai Lācei, kuri bija izraudzījuši vēl četrus spēlētājus. Limbažu novada ģimnāziju pārstāvēja skolotājs Uldis Umulis, skolēnu parlamenta prezidents Arvīds Viesturs Vimba, skolēni Nauris Nemme un Madara Lipska. Limbažu 3.vidusskolas komandas sastāvā - skolotāja Māra Ieleja, skolēnu parlamenta viceprezidente Marta Ceriņa, 12.klases skolnieki Normunds Zeidmanis un Valts Bluķis. Spēli vadīja 12.klases skolēns Rūdolfs Pelēkais.

Spēlē komandas pārbaudīja savu erudīciju par Latvijas kino un televīziju. Bija jāatmin sabiedrībā zināmas personības, jāpierāda savas zināšanas pilsētu ģeogrāfijā, jāatbild uz dažādiem kultūras, mākslas un vēstures jautājumiem. Lielu jautrību, kā dalībniekiem, tā līdzjutējiem sagādāja uzdevums, kurā komandu kapteiņiem ar vijoli bija jānospēlē tautas dziesmas melodija, tā lai viņu komanda to varētu atminēt. Neviens no kapteiņiem šo instrumentu spēlēt neprata, bet jāatzīst gan, ka abiem tas izdevās labi un veiksmīgi. Par muzikālās atjautības uzdevumiem un skanīgām dziesmām bija parūpējusies jauniešu grupa "Dream catchers" kurā spēlē abu skolu jaunieši Estere Tauriņa, Aksels Roberts Zirnis, Zane Timofejeva Un Annija Zaķe.

Konkurence starp abām komandām spēles laikā palika otrajā plānā. Konkurss izvērtās kā jautra un pozitīva kopā būšana, kurā punktu starpībai vairs nebija lielas nozīmes. Kluso telefonu uzdevumā dalībnieki pārbaudīja savu atmiņu, atstāstot komandas biedriem informāciju par diviem sabiedrībā zināmiem limbažniekiem- aktieri Artūru Krūzkopu un dziedātāju Normundu Ķieti. Arī šis uzdevums zālē radīja lielas ovācijas un smieklus, jo, informāciju atstāstot, limbažnieku dzīves gājumam pievienoti dažādi interesanti un neminēti fakti.

Spēles pēdējā uzdevumā "Vairāk vai mazāk" par pareizu atbildi punktus piešķīra lozējot, kurā veiksme bija Limbažu 3.vidusskolas komandas pusē. Taču, tā kā tā bija sadraudzības spēle, noslēgumā abu skolu komandas balvās par piedalīšanos saņēma gardu kliņģeri, kuru pēc spēles dalībnieki baudīja pie kafijas tases.
 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)