Banner 980x90

Straujuma: Tas bija pārdomāts lēmums; valdībai vajadzīgs restarts

Foto: Toms Kalniņš/ Prezidenta kanceleja
Foto: Toms Kalniņš/ Prezidenta kanceleja

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) atzīst, ka lēmums par demisiju bijis pārdomāts.

Premjerministre pirmdien žurnālistiem norādīja, ka ir noslēdzies zināms laika posms un, lai valsts varētu aktīvi virzīties uz priekšu, valdība ir "jārestartē".

"Uz priekšu darāmā cēlienā ir jānāk jauniem cilvēkiem," teica politiķe.

Straujuma arī uzskaitīja valdības paveikto laikā, kamēr viņa ir bijusi premjerministre, piemēram, elektroenerģijas tirgus sakārtošana, atbalsts jaunajām ģimenēm mājokļa iegādei, kā arī pieņemtos divus valsts budžetus.

Valsts attīstība patlaban ir stabila, ir vērojama iekšzemes kopprodukta palielināšanās, darba samaksas pieaugums, bezdarba līmeņa samazināšanās un ir veiksmīgs investīciju pieaugums, pozitīvs eksporta pieaugums, viņa uzskaitīja.

Jautāta, kāda loma lēmuma pieņemšanā bija viņas partijai, premjerministre vēlreiz uzsvēra, ka viņa neturas pie Ministru prezidentes krēsla. Tāpat viņa pauda, ka brīnās, no kurienes radās tādas baumas par to, ka "Vienotības" valde gribēja viņai izteikt neuzticību.

Tāpat Straujuma uzsvēra, ka Valsts prezidents pilnīgi noteikti nemudināja viņu demisionēt.

Pilseta24.lv jau vēstīja, ka Ministru prezidente Straujuma pirmdien paziņoja par atkāpšanos no amata.

Straujuma pirmdien žurnālistiem norādīja, ka laikā, kamēr viņa ir vadījusi valdību, ir pieņemti divi valsts budžeti, valsts ekonomiskā situācija ir uzlabojusies un valsts atrodas labā stāvoklī. "Uzskatu, ka ir nepieciešamas jaunas idejas, jauns pienesums un enerģija, lai padarītu iesāktos darbus," teica Straujuma.

Straujuma valdības vadītāja amata pienākumus sāka pildīt 2014.gada 22.janvārī, stājoties iepriekšējā valdības vadītāja Valda Dombrovska (V) vietā, kurš paziņoja par savu demisiju pēc Zolitūdes traģēdijas 2013.gada novembra beigās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)