Banner 980x90

Tauriņu vērošanas sezonā saņemta informācija par 18 jaunām sugām Limbažu novadā

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Šogad tauriņu vērošanas sezonā saņemta informācija par 66 dienastauriņu sugām Limbažu novadā, savukārt kopš aprīļa novadā konstatētas 18 jaunas sugas, pilsētas informācijas portāls Valmiera24.lv uzzināja portālā "Dabasdati.lv".

Kopumā visā Latvijā tauriņu vērošanas sezonā ir saņemts 2,5 reižu vairāk ziņojumu par dienastauriņiem nekā pagājušajā gadā. Līdz šim ir saņemti 15 000 ziņojumu par dienastauriņiem. Tas ir 2,5 reizes vairāk nekā pagājušajā gadā un gandrīz astoņas reizes vairāk nekā 2014.gadā.

"Dabasdati.lv" apkopotajā ziņojumus secināts, ka vēl nav neviena tauriņu suga, kas būtu konstatēta pilnīgi visos novados. Tā piemēram, par trīs sugām - acaino raibeni, kāļu un krūkļu balteņiem - ir ziņots no 114 novadiem vai pilsētu teritorijām, lai arī esot skaidrs, ka visas trīs sugas ir sastopamas visu 119 pašvaldību teritorijās.

Līdz otrdienai, 15.novembrim Latvijas Entomoloģijas biedrībai vēl var iesūtīt ziņojumus par sezonā novērotajām dienastauriņu sugām, bet dati par novērojumiem tiks apkopoti līdz gada beigām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)