Banner 980x90

Teātra mājā skatāma labdarības izstāde

Limbažos, Teātra mājā, atklāta nodibinājuma "Limbažu fonds" rīkotā labdarības izstāde, pilsētas informācijas portāls Limbazi24.lv uzzināja fondā.

Tajā skatāmi un iegādājami Limbažu, Alojas, Staiceles, Salacgrīvas, Krimuldas un Lēdurgas mākslas skolu audzēkņu un pedagogu veidotie mākslas darbi, kā arī rokdarbnieku un mājražotāju darinājumi.

"Izstāde kļuvusi par tradīciju, un šoreiz tā palīdzēs īstenoties iedzīvotāju idejām projektu konkursā. Paldies katram, kas atsaucās labdarībai un atvēlēja savus darbus," ziedotājiem pateicās fonda valdes priekšsēdētāja Spīdola Lielmane.

Alojas mūzikas un mākslas skolas direktore Laila Ulmane vēlēja, lai fonda darbība un labie darbi iet plašumā. Savukārt Limbažu rokdarbnieku kluba "Gundegas" dāmas atzina, ka, redzot citu lietpratēju veikumu, smeļas iedvesmu saviem turpmākajiem darbiem.

Izstādes apmeklētāju acis priecē košums un krāsainība. Pie vienas no sienām izkārtota īsta rakstainu cimdu, zeķu un citu adījumu "galerija", kuras autores ir ilggadēja "Limbažu fonda" atbalstītāja Zenta Rozīte un "Gundega" čaklās sievas. Viņu darinājumi izceļas ar daudzveidību un interesantiem risinājumiem. Visapkārt nebēdnīgi raugās limbažnieces Lilijas Vinogradovas adīto rotaļlietu acis.

Ļoti praktiskas, rūpīgi izšūtas un oriģinālās somas izgatavojusi puikuliete Vivita Vītiņa. Tikpat neatkārtojami ir pāliešu Valentīnas Kirilovas lielā, adīti tamborētā glezna, Ilzes Zaķes apsveikumu suvenīri un saimniecībā noderīgās Ata Kārnupa darinātās koka karotes. Šajā reizē, pateicoties "Limbažu fonda" atbalstu guvušajiem projektiem Latvijas valsts mežu un partnerības "Brasla" mazo projektu konkursā, bija iespēja kaut nedaudz segt rokdarbnieku materiālu iegādes izmaksas.

Izstādē neiztrūkstoši ir mākslas skolu bērnu un pedagogu zīmējumi, gleznas, rotaslietas un dažādās tehnikās tapušie radošie brīnumi. Viens no tādiem ir Staiceles mākslas skolā veidotā putnu barotava.

Izstādes atklāšanas dalībnieki uz jautājumu, kas ir šis priekšmets un kam tas izmantojams, tā arī nespēja atbildēt. Limbažu novada Tūrisma informācijas centra vadītāja Ilze Millere apstiprināja, ka uzminēt šo mīklu, apskatīt bagātīgo izstādi un iegādāties mākslas darbus sūtīs arī pilsētas viesus no tuvākām un tālākām vietām un zemēm. Izstāde ir atvērta katru dienu no plkst.16.00 līdz plkst.19.00.

Ārpus darba laika izstādi var apskatīt, sazinoties ar Teātra mājas Sarmīti pa tālruni 26412581. Pēc izstādes darbi nonāks labdarības loterijā, kas norisināsies Ziedu svētkos Igates pilī un Limbažu pilsētas svētku laikā.

Gan ziedotāji, kas savus darbus atvēlējuši labdarībai, gan pircēji, kuri tos iegādāsies, palīdzēs iegūt līdzekļus "Limbažu fonda" organizētajam projektu konkursam "Kultūra, māksla un vēsturiskais mantojums", kurā četru novadu aktīvajiem iedzīvotājiem būs iespēja īstenot dažādas vērtīgas ieceres.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)