Banner 980x90

Teju 300 Latvijas pedagogi pieteikušies programmai "Samsung Skola nākotnei. Jaunais skolēns" 

Teju 300 pedagogi no visas Latvijas piesakoties programmai "Samsung Skola nākotnei. Jaunais skolēns" jauno gadu sākuši ar apņemšanos mainīt skolēnu mācību paradumus un veicināt viņu sasniegumus šodien un nākotnē.

Kopumā projektā pieteikušās 73 skolas no visas Latvijas – 15% no Rīgas un Rīgas reģiona, 25% no Vidzemes, 23% no Latgales, 12% no Kurzemes un 10% no Zemgales reģiona. Iespējai piedalīties Samsung organizētajās četru mēnešu apmācībās pieteikušās skolas, kas ir motivētas ieviest digitālo pārmaiņu projektus, ar mērķi panākt aktīvāku skolēnu iesaisti un plašāku tehnoloģiju izmantošanu mācību procesā. Aktīvāko pieteicēju vidū ir 11 Rīgas skolas, piecas skolas no Daugavpils un Jelgavas, bet pa divām skolām no Cēsīm, Grobiņas, Gulbenes, Mālpils, Rēzeknes, Siguldas, Talsiem, Tukuma un Ventspils.

"Vairākas mācību iestādes norāda, ka jauniešu kompetence modernajās tehnoloģijās nereti pārspēj pedagogus. Vienlaikus mainījusies arī jauniešu domāšana un spēja uztvert un analizēt informāciju, tāpēc skolotāji labprāt izvēlas piedalīties projektos, kas palīdz izzināt skolēnu motivāciju un dod vērtīgus instrumentus turpmākajā darbā," kā galveno skolu motivāciju piedalīties programmā min Iespējamās misijas direktors Mārtiņš Kālis.

"Kā norāda "Samsung Skola nākotnei" veiktā skolēnu aptauja, vairāk nekā puse jauniešu uzskata, ka mācību procesu interesantāku padarītu jauno tehnoloģiju izmantošana. Tāpēc jo īpaši svarīgi, lai arī pedagogi saskata šo nepieciešamību un ir gatavi meklēt efektīvākos veidus, kā strādāt ar mūsdienu skolēnu," saka Samsung Skola nākotnei programmas vadītāja Baltijas valstīs Maija Āboliņa-Tomsone.

"Samsung Skola nākotnei" programmā kopumā tiks apmācītas 15 skolu komandas jeb 60 skolotāji un skolu direktori, kuriem programmas laikā būs jāgatavo digitālo pārmaiņu projekts. Lai veiksmīgi sagatavotu projektu, skolotāji programmas ietvaros apmeklēs piecus mācību moduļus, kuros uzzinās kā komunicēt ar mūsdienu skolēnu un iesaistīt viņu mācību procesā, kā arī tiks iepazīstināti ar aktualitātēm izglītības jomā, digitālajām tehnoloģijām un to jēgpilnu izmantošanu. Komanda ar ilgtspējīgāko digitālo pārmaiņu projektu, kas vērsts uz skolēnu sasniegumu veicināšanu, balvā saņems 10 000 eiro jaunākajām Samsung tehnoloģijām savai skolai. No 18. līdz 20.janvārī notiks pusfinālistu intervijas kompetentas un stingras žūrijas uzraudzībā, bet jau 22. janvārī būs zināmi finālisti, kas piedalīsies apmācību programmā.

Papildu informācija: Maija Āboliņa-Tomsone "Samsung Skola nākotnei" programmas vadītāja Baltijā E-pasts: m.abolina@samsung.com Tel: 26518746.

Pusfināla skolu saraksts Aizkraukles novada ģimnāzija Baltinavas vidusskola Biķernieku pamatskola Daugavpils 3.vidusskola Daugavpils Centra vidusskola Daugavpils Valsts ģimnāzija Grundzāles pamatskola Jelgavas Spīdolas ģimnāzija Jelgavas Valsts ģimnāzija Krāslavas Valsts ģimnāzija Limbažu novada ģimnāzija Mālpils internātpamatskola Mālpils novada vidusskola Ogres 1.vidusskola Preiļu Valsts ģimnāzija Raunas vidusskola Rēzeknes valsts poļu ģimnāzija Rīgas 22.vidusskola Rīgas 25.vidusskola Rīgas 64.vidusskola Rīgas 96.vidusskola Rīgas internātvidusskola bērniem ar dzirdes traucējumiem Rīgas Teikas vidusskola Š. Dubnova Rīgas Ebreju vidusskola Talsu novada Vakara un neklātienes vidusskola Tilžas vidusskola Tukuma Raiņa ģimnāzija Tukuma Vakara un neklātienes vidusskola Valmieras Pārgaujas ģimnāzija Ventspils 1.pamatskola

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)