Banner 980x90

Televīzijā aizliegta politiskā reklāma

Latvijā no ceturtdienas, 2.maija, ir aizliegta priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošana televīzijas programmās, taču priekšvēlēšanu aģitāciju var turpināt izvērst citos medijos - radio, presē, interneta vidē, aģentūrai LETA pastāstīja KNAB preses sekretārs Andris Vitenburgs.

No ceturtdienas, aģitācija televīzijā gan ir atļauta tikai tādos gadījumos, kad tiek izmantotas tiesības uz valsts nodrošināto bezmaksas raidlaiku vai tiek nodrošināta līdzdalība priekšvēlēšanu raidījumos televīzijas programmās sabiedriskā pasūtījuma ietvaros.

Tāpat no 2.maija ir aizliegta valsts un pašvaldību institūciju un to kapitālsabiedrību reklamēšana par samaksu, ja tā saturiski saistīta ar deputātu kandidātu vai viņu darbības atspoguļojumu.

Tas nozīmē, ka šādās reklāmās nevar parādīties deputāta kandidāts. "Pašvaldība vai tās kapitālsabiedrība var sevi reklamēt, taču šajā reklāmā nedrīkst parādīties informācija par deputāta kandidātu," uzsvēra Vitenburgs.

Tāpat no ceturtdienas preses izdevumos, ko izdod valsts vai pašvaldību institūcijas vai to kapitālsabiedrības, ir aizliegts ievietot intervijas ar deputātu kandidātiem, kā arī ievietot tādus rakstus, kuros norādīts, ka tajos pieminētā persona ir deputāta kandidāts.

Ierobežojumi ir spēkā līdz pat vēlēšanu dienai.

Savukārt 31.maijā un vēlēšanu dienā 1.jūnijā priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošana būs aizliegta arī elektronisko plašsaziņas līdzekļu radio programmās un raidījumos, publiskās lietošanas ārtelpās un iekštelpās, preses izdevumos, internetā, kā arī valsts un pašvaldību institūcijās un to kapitālsabiedrībās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)