Banner 980x90

Tiesa apmierina prasību par parāda un nokavējuma procentu piedziņu no Jaundžeikara piena uzpirkšanas uzņēmuma

Rīga, 22.febr., LETA. Vidzemes rajona tiesa Limbažos šodien apmierināja Lauku atbalsta dienesta (LAD) prasību par parāda un nokavējuma procentu 31 587 eiro piedziņu no bijušā iekšlietu ministra Dzintara Jaundžeikara piena uzpirkšanas uzņēmuma "Kalnbudes", aģentūru LETA informēja Vidzemes rajona tiesa priekšsēdētāja palīdze Nora Liepiņa.

Zemnieku saimniecības "Jaunveltiņi" interesēs prasību par parāda un nokavējuma procentu cēla LAD Lielrīgas reģionālās lauksaimniecības pārvalde.

Liepiņa informēja, ka tiesa šodien prasību ir apmierinājusi. Spriedumu var pārsūdzēt 20 dienu laikā.

Jau vēstīts, ka četru Vidzemes zemnieku saimniecību un vienas privātpersonas prasības pret bijušo iekšlietu ministru un kādreizējo Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītāju Jaundžeikaru, kura piena uzpirkšanas uzņēmums "Kalnbudes" pērn palicis parādā par piegādāto svaigpienu, tiek skatītas Vidzemes rajona tiesās Limbažos, Valmierā un Madonā.

LAD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Kristīne Ilgaža aģentūrai LETA iepriekš apstiprināja, ka vairākas zemnieku saimniecības un privātpersona tiesā iesūdzējušas Jaundžeikaru, kura piena uzpirkšanas uzņēmums "Kalnbudes" pērn palicis parādā par piegādāto svaigpienu. Ilgaža apliecināja, ka LAD, pildot savu funkciju, pārstāv piena ražotājus tiesā, sniedzot viņiem juridisko palīdzību.

Viņa apstiprināja, ka no uzņēmuma "Kalnbudes" lauksaimnieki tiesā vēlas piedzīt vairāk nekā 110 000 eiro, un ir pierādījumi, ka "Kalnbudes" svaigpienu no zemniekiem saņēmis, bet naudu nav samaksājis. "Ir dokumenti, ka piens ir nodots, bijis līgums par noteiktu summu, kura nav samaksāta," sacīja Ilgaža, piebilstot, iekams tiesas process turpinās, plašāk šo lietu neesot iespējams komentēt.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)