Banner 980x90

Ungurpilī laidīs klajā peldošajām salām veltītu pastmarku, pastkarti un aploksni

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Trešdien, 9.novembrī, plkst.15.00 Ungurpilī, jaunatklātajā Alojas novada uzņēmējdarbības atbalsta centrā-bibliotēkā "Sala", klajā laidīs prezentācijas materiālu komplektu – pastkarti, pastmarku un aploksni - veltītu Ungurpils Dzirnavezera peldošajām salām un Alojas novadam, pilsētas informācijas portālu Limbazi24.lv informē Alojas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Liāna Lilenblate-Sipko.

Pastkartes fotogrāfijas autors ir Andrejs Hansons, bet prezentācijas komplektu dizainējis Bruno Šulcs. Jaunās pastmarkas nominālvērtība ir 0,85 eiro. Pastmarkas tirāža ir 200 eksemplāru, savukārt pastkartes un aploksnes izdotas 150 eksemplāru tirāžā. Jaunās pastmarka pirmās dienas zīmogošana un pastkartes nosūtīšana notiks sadarbībā ar AS "Latvijas Pasts" darbiniekiem. Būs iespēja speciāli sagatavotā pasaules kartē atzīmēt nosūtītās pastkartes galamērķi.

Pastmarkā un pastkartē attēlots Ungurpils Dzirnavezers un peldošā sala. Savukārt aploksnē redzams Ungurpils skatu tornis un ezera ainava.

Prezentācijas komplekta idejas autors ir ungurpilietis Andrejs Hansons, bet iecere realizēta ar biedrības "Ungurpils ezera saimnieks" gādību Alojas novada pašvaldības izsludinātajā nevalstisko organizāciju projektu konkursā. Pašvaldības finansējums ir 1000 eiro, bet biedrība līdzfinansējums – 111,11 eiro.

Ungurpils Dzirnavezers ar peldošajām salām atrodas Ziemeļlatvijā, Alojas novadā. Daudzveidīgā flora un fauna, īpaši bērzu un melnalkšņu birzis, resnajiem kokiem sasniedzot pat 20 centimetru, Dzirnavezera salas padara ievērojamas pat pasaules mērogā. Arī salu pārvietošanās ātrums ir iespaidīgs – līdz 3 km/h. Vārds "Sala" dots arī 2016. gadā ezera krastā tapušajam Alojas novada uzņēmējdarbības atbalsta centram-bibliotēkai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)