Banner 980x90

Valdība novirza naudu bērnu psihoneiroloģiskās slimnīcas "Ainaži" saistību maksājumiem

Foto: Limbazi24.lv
Foto: Limbazi24.lv
Valdība atbalsta Veselības ministrijas (VM) pieprasījumu novirzīt 5,7 miljonus eiro no Latvijas prezidentūras pāri palikušajiem līdzekļiem 11 ārstniecības iestāžu valsts galvoto aizdevumu saistību maksājumiem par 2015.gadu. Bērnu psihoneiroloģiskajai slimnīcai "Ainaži" lūgti 30 510 eiro

Lielākā summa nepieciešama Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīcai - 2 169 343 eiro, kā arī Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcai - 1 664 432 eiro. Bērnu klīniskās universitātes slimnīcai paredzēts novirzīt 889 158 eiro, slimnīcai "Ģintermuiža" - 435 913 eiro, Ludzas medicīnas centram - 204 262 eiro, bet Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centram - 167 040 eiro.

Mazākas summas paredzēts piešķirt vēl piecām ārstniecības iestādēm. Aknīstes psihoneiroloģiskajai slimnīcai lūgti 96 129 eiro, Kuldīgas slimnīcai - 41 198 eiro, Bērnu psihoneiroloģiskajai slimnīcai "Ainaži" - 30 510 eiro, Strenču psihoneiroloģiskajai slimnīcai - 13 852 eiro un Daugavpils psihoneiroloģiskajai slimnīcai - 4965 eiro.

Kā ziņots, vairākās Latvijas slimnīcās uz atsevišķiem pakalpojumiem ir beigušās valsts apmaksātās kvotas, kā arī daudzu izmeklējumu veikšanai un pakalpojumu saņemšanai rindas izveidojušās līdz pat gada beigām.

VM jau iepriekš vēstīja par ieceri situācijas uzlabošanai novirzīt no prezidentūras pāri palikušos līdzekļus. Tad gan tika domāts par 6,7 miljonu eiro novirzīšanu.

Kā aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja VM pārstāvis Oskars Šneiders, plānots, ka šie līdzekļi sākotnēji tiktu novirzīti šī gada slimnīcu valsts galvoto aizdevumu apmaksai. Viņš skaidroja, ka slimnīcas kredīta maksājumus savā budžetā jau ir rezervējušas un, novirzot papildu līdzekļus kredīta dzēšanai, veselības aprūpes iestādēm atbrīvotos līdzekļi, kurus novirzīt papildu pakalpojumu nodrošināšanai - ārsta konsultācijām un izmeklējumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)